x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Vom fi obligaţi să emitem OUG. Este absolut necesar să reglementăm funcţionarea guvernului

Orban: Vom fi obligaţi să emitem OUG. Este absolut necesar să reglementăm funcţionarea guvernului

21 Oct 2019   •   20:13
Orban: Vom fi obligaţi să emitem OUG. Este absolut necesar să reglementăm funcţionarea guvernului
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că guvernul său va fi „obligat” să emită ordonanţe de urgenţă, pentru că este absolut necesar să fie reglementată funcţionarea instituţiilor din subordine.

„Nu-mi plac ordonanţele de urgenţă (OUG), dar vom fi obligaţi să emitem OUG, pentru că este absolut necesar să reglementăm funcţionarea guvernului, a agenţiilor, a autorităţilor şi a celorlalte structuri ale administraţiei care se află în subordinea guvernului. Vom opera, cu siguranţă, modificări şi în ceea ce priveşte structura altor instituţii şi vom folosi toate prevederile legale pentru a ne asigura că inclusiv funcţionarii publici, mai ales în cadrul ministerelor care suferă modificări, sunt suficient de pregătiţi şi dispuşi să aplice programul nostru de guvernare”, a precizat Orban, după întâlnirea cu partenerii sociali.

Cât despre posibilitatea păstrării în noul guvern a anumitor persoane din cadrul PSD, cum ar fi secretari de stat, Orban a spus că nu va face acest lucru pentru că sunt „suficienţi oameni capabili şi în PNL, şi în cadrul partenerilor sociali cu care a colaborat de-a lungul timpului”.

„Nu. Sunt suficienţi oameni capabili şi-n PNL, şi-n cadrul partenerilor sociali cu care am colaborat de-a lungul timpului, care pot să furnizeze suficientă expertiză, pe orice poziţie de demnitate publică, la nivel guvernamental, indiferent că e vorba de ministru, secretar de stat, preşedinte de autoritate, de agenţie sau alte nivele decizionale”, a afirmat Orban.

Referitor la cei care ocupă funcţii dinaintea guvernării PSD, Ludovic Orban a menţionat că „în mod evident, ministrul desemnat, cel care va conduce ministerul, are posibilitatea să facă o evaluare a tuturor celor care lucrează în minister”, dar a adăugat că, din punctul său de vedere, este nevoie de o „schimbare radicală”.

„Este prematur să facem o evaluare, dar vom pregăti în momentul elaborării actului normativ şi o evaluare privind impactul asupra personalului”, a concluzionat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban