x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Ordin pe unitate: Potoliţi-l pe Voiculescu!"

"Ordin pe unitate: Potoliţi-l pe Voiculescu!"

19 Feb 2012   •   21:00
"Ordin pe unitate: Potoliţi-l pe Voiculescu!"

Senatorul Dan Voiculescu scrie intr-un mesaj postat ieri pe blogul per­sonal ca nici o presiune a puterii nu-l va opri sa lupte "deschis, cu toate mijloacele legale de care dispune", pentru a contribui la o schimbare cat mai rapida a regimului Basescu-Udrea, un demers pe care il consi­dera "un proiect de responsabilitate sociala".

"«Asa nu mai merge, Voiculescu tre­buie oprit!»" acesta este noul im­pe­ra­tiv al regimului presedintelui suspendabil, Traian Basescu. Ani de zile mi-au monitorizat constant activitatea, insa mai mult decat a ma ur­ma­ri cum fac naveta intre casa si serviciu nu au putut descoperi; au inventat diverse procese si anchete, dar, din nou, fara rezultat; n-au gasit mo­tive sa ma aresteze; n-au avut mij­loa­ce sa ma intimideze; s-au agatat de pro­cesul maraton cu CNSAS, dar si in acel caz, mitul colaborarii, umflat pro­pagandistic, s-a spart ca un balon de sapun, toate acuzatiile fiind res­pin­se, ramanand doar o nota comerciala despre un cetatean strain, obligatie de serviciu pentru un angajat in comertul exterior. Dupa atat efort in zadar, in aceste zile, toti cei inrolati in armata portocalie, de la presedinti de organizatii comunale la presedintele Camerei Deputatilor, de la ziaristi arondati Puterii la ministri demisionati, au primit ordin sa nu se mai impiedice de realitate sau adevar si sa traga permanent in Voiculescu si in trustul pe care l-a creat.

Strategia disperat ostila din ultima perioada dovedeste ca celula de criza cotrocenista, formata din persoane bine conectate la structuri conspirate, de genul SIE, SRI, SPP, ziaristi frustrati (fie de succesul Trustului Intact, fie de experienta despartirii de acest Trust din cauza lipsei lor de performanta) si oameni de afaceri care paraziteaza regimului Basescu-Udrea, a trecut in faza «daca nu gasim nimic real, inventam!»:

«Voiculescu a adunat oamenii in Piata Universitatii», «Voiculescu o acuza pe nedrept pe Roberta Anastase ca a fraudat legea pensiilor!», «Voiculescu pregateste manifestari de sustinere pentru Traian Basescu la meciul Stelei». Aceste mesaje halucinante emise, in ultimele zile, de reprezentanti PDL jignesc pe toti romanii care au protestat spontan si care nu aveau nevoie de nici un imbold pentru a-si rosti liber opiniile, contrazic evidenta fraudei comise de Roberta Anastase, filmata si difuzata in intreaga Europa, si desfiinteaza logica elementara in virtutea careia un adversar autentic al presedintelui Basescu nu-i va organiza niciodata manifestatii de sustinere. Personajele care emit asemenea ineptii sunt atat de speriate de spectrul indepartarii de la Putere, incat au pierdut orice forma de control rational asupra a ceea ce declara. Sunt convins ca vor continua. Stiu ca nu au nici limite, nici scrupule. Am inteles ca ei sunt oricad dispusi sa treaca granitele de la minciuna la intimidare, de la in­ti­mi­dare la inscenare, de la inscenare la abuz. Ii asigur pe ei si pe stapanul lor, care, in luna ianuarie, si-a vazut «sfarsitul» cu ochii, ca nimic nu ma va opri sa ma lupt deschis, cu toate mijloacele legale de care dispun, pentru a contribui la o schimbare de­mocratica rapida a actualului regim politic. Asa cum bine sesiza Traian Basescu in urma cu ceva vreme, cand se intreba «de ce mai face Voiculescu politica, din moment ce are tot ce-i trebuie», eu nu mai am asteptari pe plan personal, nu mai am mize individuale. Aceasta situatie imi ofera libertatea de a-mi asuma cu toate fortele un proiect, «de responsabilitate sociala», sustinut de peste 90% dintre romani: indepartarea regimului Basescu-Udrea, cea mai nociva echipa politica din istoria recenta a Romaniei", scrie Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: politica Dan Voiculescu