x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordinea pe buletine - Aliantele si partidele sunt la mana sortilor

Ordinea pe buletine - Aliantele si partidele sunt la mana sortilor

13 Noi 2004   •   00:00

Ordinea de inscriere pe buletinele de vot a listelor de candidati apartinand partidelor parlamentare si a aliantelor formate intre acestea va fi stabilita luni, 15 noiembrie, a anuntat ieri vicepresedintele BEC, Victor Pasca-Camenita.

ANIELA NINE

Click pentru a mari imaginea
SARCINA. Presedintele BEC, Emil Ghergut, va trage la sorti ordinea pe buletine a listelor formatiunilor parlamentare
Presedintele BEC, Emil Ghergut, este cel caruia ii revine sarcina tragerii la sorti a ordinii de inscriere pe buletine a listelor formatiunilor parlamentare. In ceea ce priveste partidele neparlamentare si organizatiile minoritatilor, ordinea in care acestea se vor afla pe buletinele de vot va fi stabilita tot prin tragere la sorti, dar de presedintii birourilor electorale de circumscriptie. Astfel, partidele si aliantele parlamentare vor ocupa acelasi loc pe buletinul de vot indiferent de circumscriptie, in timp ce partidele neparlamentare vor ocupa pozitii diferite pe buletine de la o circumscriptie la alta, in functie de tragerile la sorti facute in fiecare judet, respectiv municipiul Bucuresti.

MODEL. BEC a stabilit ieri ca buletinele de vot pentru alegerea presedintelui si a Parlamentului sa fie tiparite pe format A4. Cei doisprezece candidati la Presedintie vor fi trecuti pe buletinul de vot in ordinea inscrierii la BEC. Vicepresedintele BEC a spus ca, indiferent de numarul de candidati propusi la alegerile parlamentare, patrulaterele vor fi egale pentru fiecare formatiune politica, tinand seama de numarul maxim de persoane care pot fi inscrise in patrulaterele respective, dar diferite pentru Camera Deputatilor si Senat. Camenita a mai spus ca patrulaterele nu vor putea fi continuate pe alta pagina.

De asemenea, majoritatea membrilor BEC au respins solicitarea Autoritatii Electorale Permanente ca stampilele folosite in procesul electoral la sectiile de votare din strainatate sa ramana la misiunile diplomatice dupa primul tur de scrutin, astfel ca acestea vor fi aduse in tara intre cele doua tururi de scrutin.

TERMENE
Din 14 noiembrie, candidaturile celor inscrisi in cursa electorala vor ramane definitive, urmand ca birourile electorale de circumscriptie sa comunice listele complete ale fiecarui partid politic, alianta politica sau electorala catre BEC la 15 noiembrie, a anuntat ieri ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gheorghe Emacu. Cat priveste desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, aceasta se va desfasura la 22 noiembrie, prin tragere la sorti, de catre presedintele tribunalului.
×
Subiecte în articol: politic