x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Șova: Sibiul, din punctul de vedere al construcțiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracție

Șova: Sibiul, din punctul de vedere al construcțiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracție

31 Oct 2013   •   17:09
Șova: Sibiul, din punctul de vedere al construcțiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracție

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, a declarat joi că a ales Sibiul pentru întâlnirea cu directorii direcțiilor regionale de drumuri și poduri din cadrul CNADNR pe motiv că acest județ începe să devină un punct de atracție din punct de vedere al construcțiilor de autostrăzi, informează agerpres.ro.

"Vreau să știți că am optat să facem această întâlnire cu șefii de regionale la Sibiu pentru că Sibiul, din punctul de vedere al construcțiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracție. Anul acesta, după ce am inaugurat în iunie Deva—Orăștie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie și mă refer la Lugoj-Deva - lotul 1, la Orăștie - Sibiu, loturile 1, 2 și 4. Deci pe teritoriul județului Sibiu este Orăștie-Sibiu - lotul 4, urmând ca în anul 2014 să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 și 2, și Orăștie-Sibiu lotul 3. Iar în 2015 vom inaugura cele pe care abia le-am licitat și am încheiat contracte pentru ele acum, mă refer Timișoara-Lugoj - lotul 2 și Lugoj-Deva - loturile 2, 3 și 4. Deci asta în 2015. Și cu inaugurarea ultimelor patru loturi pe care le-am menționat, vom avea coridor continuu de la Nădlac la Sibiu", a arătat ministrul.

Șova a precizat că, anul viitor, după inaugurarea tronsonului Orăștie-Sibiu (lotul 3) va fi un coridor continuu de la Deva la Sibiu, fapt considerat o realizare foarte importantă.

"În anul 2016 vom inaugura și cele 4 tronsoane, cei 70 de km de la Sebeș până la Turda, legând în felul acesta și Clujul de coridorul IV. E important de știut că odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeș-Turda, ieri (miercuri, n.r.) deja s-au primit ofertele, până pe data de 19 decembrie vom desemna și câștigătorii la Sebeș-Turda. Probabil că vom avea contestații, ca de obicei, e mai puțin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor și pentru Sebeș-Turda. Și ceea ce vreau să știți este că se poate face performanță și cu fonduri europene atunci când ai seriozitate", a susținut Dan Șova.

Ministrul a subliniat că odată cu tronsonul Sebeș-Turda vor fi contractări pe fonduri de coeziune autostrăzi de 107%.

×
Subiecte în articol: dan sova autostrada deva orastie