x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paleologu: Blaga nu e în stare să unifice, cine nu l-a susţinut a fost înjurat în stil românesc

Paleologu: Blaga nu e în stare să unifice, cine nu l-a susţinut a fost înjurat în stil românesc

23 Iul 2013   •   11:37
Paleologu: Blaga nu e în stare să unifice, cine nu l-a susţinut a fost înjurat în stil românesc
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

PDL ar trebui să caute uniunea cu Mişcarea Populară, susţine Theodor Paleologu, precizând însă că Vasile Blaga nu este în stare să unifice şi că toţi democrat-liberalii care nu l-au susţinut pe actualul preşedinte al PDL au fost înjuraţi "în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc".

"Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune. Dacă Eugen Tomac este preşedintele noului partid Mişcarea Populară este graţie atitudinii avute la Congresul din urmă, atitudine confirmată în lunile care au urmat, această excludere, marginalizare cu înjurături, în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc, a tuturor celor care nu l-au susţinut pe Vasile Blaga. Aşa că este rezultatul unei atitudini sinucigaşe, după părerea mea", declară deputatul la RFI.

Paleologu precizează, potrivit RFI, că la Congresul PDL, Tomac a fost faultat "într-un mod absolut scandalos şi total necolegial de către actuala echipă de conducere".

"Erau în competiţie Eugen Tomac şi Cristina Trăilă pentru poziţia de secretar executiv pentru relaţii internaţionale. Era evident pentru absolut oricine că Eugen Tomac era omul potrivit la locul potrivit. A fost dat la o parte în mod necolegial şi absolut inadmisibil, aşa că să nu ne mirăm că acum este preşedintele noului partid înfiinţat. Iată unde duce această atitudine închisă, de excluziune a celor care nu sunt entuziaştii actualei echipe", afirmă Paleologu.

El menţionează că doreşte ca PDL să fie alături de celelalte forţe de dreapta. "Din păcate, nu prea se întâmplă", completează el.

Deputatul PDL declară că dreapta românească nu e doar divizată, e "vraişte". "Dacă oamenii ar avea mai mult scaun la cap, s-ar face uşor (unificarea dreptei-n.r.). Dar nu e cazul, oamenii sunt iraţionali, mai cu seamă când intră într-o logică de confruntare, de competiţie. Vă daţi seama că acum competiţia va fi care pe care, adică Mişcarea Populară sau PDL, care va depăşi pe celălalt la alegerile europene. Asta propunem noi electoratului de dreapta? E de râsul curcilor", a mai spus Paleologu.


×