x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pana la 12 martie - Ultimatum PC pentru Tariceanu

Pana la 12 martie - Ultimatum PC pentru Tariceanu

de Dana Piciu    |    26 Feb 2007   •   00:00
Pana la 12 martie - Ultimatum PC pentru Tariceanu

Consiliul National al PC s-a intrunit ieri intr-o sedinta extraordinara, pentru a analiza actuala criza politica din Romania. Conservatorii au aprobat in unanimitate initierea unei motiuni de cenzura impotriva actualului Guvern PNL-PD-UDMR daca pana la 12 martie premierul Tariceanu nu prezinta in Parlament un guvern restructurat, monocolor, format din ministri PNL.

In discursul sau, liderul PC, Dan Voiculescu, a criticat clasa politica, dar si pe presedintele Basescu, numindu-l "Traian Pinocchio". Despre viata politica, Dan Voiculescu a spus ca "este un circ jalnic, in care singurul spectacol oferit de dimineata pana seara este bataia pentru putere intre PNL, PD si UDMR, pe de-o parte, si intre ei si presedintele Traian Basescu, cu noul sau partid, PLD". El a mai spus ca singura cauza a crizei politice este "monstruoasa coalitie intre mafia politica, in frunte cu Traian Basescu, mafia economica, coordonata de PD, si, din pacate, mafia din societatea civila". "Avem de-a face cu un triunghi rosu, care sta la baza actualei crize, o impletire a intereselor conducatorilor unui partid neocomunist, care e PD, cu o clientela financiara si intelectuala a acestora".

Presedintele conservator a atras atentia asupra "pericolului ca integrarea Romaniei sa nu aduca foloase romanilor". "Probabil datorita luptelor politice din ianuarie-februarie Romania va pierde fonduri importante - si cand spun importante ma refer la 700-800 de milioane de euro, in conditiile in care Romania a platit si e in curs sa plateasca un miliard si jumatate la UE. Adica, noi am devenit donatori pentru Uniunea Europeana in loc sa devenim beneficiari? Nu putem accesa fondurile de coeziune din iunie-iulie incolo, pierdem un an intreg. Si asta pentru ca domnul presedinte isi doreste sa fie autoritar, sa fie jucator si perturba, in loc sa consilieze, lucrurile", a mai spus Dan Voiculescu.

SUSPENDARE. PC va continua demersurile pentru suspendarea presedintelui, pentru ca Basescu "isi minte cu nerusinare propriul popor", iar in jumatate de mandat presedintele nu a intervenit o singura data pentru problemele pensionarilor, in schimb a intervenit cu rezolutii si semnaturi personale catre ministri, catre ministere, pentru ca prietenii sai de afaceri sa recupereze sume fabuloase, mii de miliarde". "Spune una si face alta. Din acest motiv Traian Basescu va fi numit Traian Pinocchio. El spune ca nu a intervenit vreodata pentru cineva. Si sunt zeci de rezolutii semnate de el, care arata cum a cerut bani pentru apropiatii sai. Traian Pinocchio spune ca se lupta cu coruptia, dar de fapt nu face altceva decat s-o incurajeze prin actiunile sale. In loc sa aiba grija romanilor sa traiasca mai bine, asa cum a promis, Traian Pinocchio are grija rusilor, sa aiba democratie, are grija francezilor, sa aiba gaze, sau a americanilor, sa aiba carne de tun romaneasca pentru fronturile din Irak si Afganistan", a mai spus Voiculescu. El a mai aratat ca Guvernul Tariceanu este "un esec", iar Alianta D.A. nu mai exista.

DIFERENTA
"Nu am nimic personal cu Traian Basescu, dar am cu felul lui de a fi - felul politicianului fals. (...) Nu am nimic cu Traian Basescu, am cu profitorii. Urasc profitorii si PC uraste profitorii. Eu si presedintele Romaniei am trait in comunism, dar intre noi doi exista o diferenta, eu am creat valoare, el doar paguba"

Dan Voiculescu
presedintele PC
CARACTERIZARE
"Eu am fost printre primii care am spus ca avem un presedinte ipocrit, iresponsabil si nepriceput. Din pacate, viata mi-a dat dreptate. Ce explicatie poate sa dea Traian Basescu, ca in jumatate de mandat nu a intervenit o singura data pentru problemele pensionarilor"
Dan Voiculescu
presedintele PC

REZOLUTII
Consiliul National al PC a adoptat ieri cu unanimitate de voturi mai multe rezolutii. Una dintre ele este o platforma de sprijin a pensionarilor. Conform acesteia, filialele judetene ale PC vor avea un post de vicepresedinte insarcinat cu problemele pensionarilor, iar postul va fi ocupat chiar de un pensionar. Conservatorii au cerut autoritatilor statului sa adopte "o atitudine matura si demna" in privinta pozitiei Romaniei in cadrul UE. Conservatorii au mai decis sa initieze demersurile pentru modificarea Constitutiei, pentru adoptarea unei noi forme de guvernamant: republica parlamentara. In perioada urmatoare, conservatorii vor propune reactivarea de urgenta a comisiei parlamentare speciale si va initia consultari politice vederea asigurarii unei majoritati favorabile modificarii Constitutiei.
×
Subiecte în articol: basescu traian politic preşedintele dan