x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Până şi PDL-iştii recunosc. Senatorul Alexandru Pereş spune că reorganizarea administrativă nu poate fi făcută în grabă

Până şi PDL-iştii recunosc. Senatorul Alexandru Pereş spune că reorganizarea administrativă nu poate fi făcută în grabă

de Lucian Dobrater    |    01 Iul 2011   •   11:27

Senatorul PDL de Alba Alexandru Peres apreciaza ca reorganizarea administrativa nu poate fi facuta in graba, 'fara dezbateri ample sau studii de impact.

'Procesul de reorganizare administrativ-teritoriala trebuie extrem de bine realizat, astfel incat sa raspunda nevoilor societatii romanesti si sa corecteze sau sa completeze neajunsurile pe care actuala impartire le are', a subliniat vicepresedintele Senatului.

Peres considera ca este nevoie de o reorganizare teritoriala pentru a crea niste regiuni puternice din punct de vedere economic, eficiente din punct de vedere administrativ, care sa aiba capacitatea de a absorbi fondurile europene.

Senatorul Peres sustine ca, 'desi regionalizarea de acum presupune reimpartirea tarii in mai putine unitati administrative decat cea din 1968, acest lucru nu trebuie confundat cu destramarea sau disparitia statului'. 'Statul roman este un stat national unitar, acesta este un lucru care nu este negociabil si nici nu apare in vreun proiect al politicienilor actuali', a afirmat democrat-liberalul.

×
Subiecte în articol: reorganizare teritoriala