x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Mesaj de la Poettering

Parlament - Mesaj de la Poettering

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    17 Oct 2007   •   00:00

Aflat la Bucureşti, preşedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, s-a adresat ieri senatorilor şi deputaţilor reuniţi in şedinţă comună, cerăndu-le acestora să se implice in campania pentru euroalegeri şi să se mobilizeze pentru ca poporul romăn să vină la urne la 25 noiembrie.


"Apelez la toţi cetăţenii Romăniei: folosiţi-vă dreptul de a alege. Prin votul de la 25 noiembrie veţi exprima importanţa Romăniei ca stat membru. Potrivit lui Poettering, temele pentru campania euroalegerilor ar trebui să fie in primul rănd cele de politică europeană, şi nu cele de politică internă. Preşedintele PE, a mai spus că liderii politici romăni sunt foarte hotărăţi să lupte cu corupţia la toate nivelurile şi i-a indemnat să nu uite că mai sunt multe de făcut. "Romănia trebuie să mai facă eforturi", a mai spus Poettering, precizănd insă că nici celelalte din UE nu au ajuns niciodată la capătul drumului. Preşedintele PE a ţinut să precizeze că se observă că ecomonia romănească "merge bine", creşterea economică făcăndu-i "invidioşi" pe unii membri ai UE. Parafrazăndu-l pe Andrei Mureşan, Poettering i-a indemnat pe romăni să se deştepte şi să-şi croiască "altă soartă".


CLAUZA DE SALVGARDARE. Anterior discursului din Parlament, Poettering s-a intălnit cu premierul Tăriceanu, preşedintele Parlamentului European declarănd după acest moment că speră ca CE să nu activeze clauza de salvgardare pentru Romănia din cauza problemelor din agricultură, arătănd insă că decizia va depinde de progresele inregistrate de autorităţi. Tăriceanu a spus la răndul său că problemele din agricultură nu se rezolvă prin "intervenţii politice" la Bruxelles, ci prin indeplinirea angajamentelor asumate, arătănd că este convins că Romănia işi poate respecta obligaţiile. Premierul l-a contrat totodată pe preşedintele Băsescu in privinţa capacităţii Ministerului Agriculturii de a rezolva problemele de la APIA, arătănd că acestea vor fi soluţionate in termenul stabilit de Comisia Europeană, fără a fi nevoie de intervenţia şefului statului.

×
Subiecte în articol: politic poettering