x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - PNL si PD isi separa alesii

Parlament - PNL si PD isi separa alesii

06 Dec 2004   •   00:00

Vicepresedintele PNL Mona Musca (foto) a declarat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca PD si PNL vor forma grupuri parlamentare separate pentru a obtine mai multe locuri in comisiile de specialitate din Parlament, insa a confirmat intentia de fuziune intre cele doua partide, informeaza Mediafax.

Click pentru a mari imaginea
"Astazi, la nivel de conducere, exista o asemenea intentie, exista o unitate de actiune si vederi cu privire la viitorul guvern. Important este ca, in primul rind, sa ne intelegem, si, la un moment dat, aceasta logodna sa se concretizeze in casatorie", a afirmat Mona Musca. Desi candidatul Aliantei la Presedintie, Traian Basescu, a declarat duminica, la Galati, ca liberalii si democratii negociaza cu mai multe partide formarea unui guvern, Mona Musca a sustinut ca Alianta nu va face negocieri cu nimeni pana cand nu se afla cine va fi presedintele tarii.

MIGRATIE. In privinta posibilitatii atragerii altor parlamentari in randul Aliantei in vederea formarii unui guvern majoritar, vicepresedintele liberalilor a spus ca nu vor fi facute astfel de demersuri. Mona Musca a adaugat ca nu vor incerca sa aiba parlamentari din alte partide si s-a aratat convinsa ca nici cei ai Aliantei nu se vor duce "in alta parte". Cat priveste o posibila alianta cu UDMR, ea a spus ca Uniunea nu a spus inca cu cine va merge mai departe, ci doar faptul ca incepe negocierile atat cu PSD, cat si cu Alianta. "Am fi inconsecventi daca nu am accepta o alianta cu UDMR, in conditiile in care in 1996 noi am propus participarea UDMR la guvernare", a spus Mona Musca. Ea a precizat ca PNL nu va face niciodata nici un fel de intelegere sau alianta cu PSD. "Nu am avut niciodata alianta cu PRM, iar in ceea ce priveste PUR nu excludem, dar acest partid duce, in prezent, negocieri foarte concrete cu PSD", a mai spus Mona Musca.

×
Subiecte în articol: politic mona musca