x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii au decis: Leonard Orban este noul ministru al Afacerilor Europene

Parlamentarii au decis: Leonard Orban este noul ministru al Afacerilor Europene

20 Sep 2011   •   11:05
Parlamentarii au decis: Leonard Orban este noul ministru al Afacerilor Europene

In sedinta de astazi a plenului reunit al Parlamentului a fost validata propunerea de infiintare a Ministerului Afacerilor Europene condus de Leonard Orban.

Orban, propus ministru al Afacerilor Europene, a primit, luni, avizul favorabil al comisiilor parlamentare de administratie si afaceri europene.

UPDATE 14:50 - Parlamentarii prezenti au aprobat, in unanimitate, infiintarea ministerului Afacerilor Europene, condus de consilierul prezidential Leonard Orban, anunta Mediafax. Au votat 245 de parlamentari, adica 180 de deputati si 65 de senatori. Opozitia, cu exceptia deputatului conservator Tudor Ciuhodaru, nu si-a exercitat dreptul de vot.

UPDATE 13:59 - Parlamentarii au inceput votarea infiintarii Ministerului Afacerilor Europene pentru a carui conducere este propus consilierul prezidential Leonard Orban. Votul este secret cu bile. Opozitia a anuntat ca nu va participa la vot.

Pentru infiintarea noului minister si instalarea lui Leonard Orban la conducerea institutiei sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Citeste si: Ludovic Orban, discurs inlacrimat in Parlament

Asa cum a anuntat si saptamana trecuta, co-presedintele USL Victor Ponta a declarat, si inaintea sedintei plenului reunit al Parlamentului, ca opozitia nu va vota propunea premierului de infiintare a unui minister responsabil cu fondurile europene.


Presedintele Traian Basescu a cerut, luni, coalitiei sa trateze cu maxima atentie votul din Parlament privind infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, dand asigurari ca prezenta lui Leonard Orban in Cabinet va creste calitatea actului guvernamental.

"Am rugamintea ca maine, partidele din coalitie sa dea toata atentia votului in Parlament pentru Ministerul Afacerilor Europene si pentru ministrul Leonard Orban", a spus presedintele.

Sedinta plenului reunit al Parlamentului a fost suspendata in cursul dimineatii, la propunerea PDL, care a motivat ca doua dintre comisii nu si-au finalizat audierile, astfel ca unele dintre punctele de pe ordinea de zi nu ar putea fi dezbatute.

Imediat dupa inceperea sedintei, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a solicitat amanarea acesteia pentru ora 12:00, motivand ca doua comisii nu si-au finalizat audierile si, in consecinta, unele puncte de pe ordinea de zi nu vor putea fi dezbatute.


×