x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidele cer demisia ministrului de Interne

Partidele cer demisia ministrului de Interne

de Ion Alexandru    |    16 Apr 2020   •   08:03
Partidele cer demisia ministrului de Interne
Fostul ministru social-democrat Daniel Suciu a transmis că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să-și dea demisia după ultimele controverse legate de acordul BOR-MAI și dacă nu vrea, atunci șeful statului ar trebui să-i ceară demisia, iar premierul Ludovic Orban să-l schimbe din funcție. „Pentru țopăiala decizională, ca să păstrăm un termen drag președintelui, pentru debandada instaurată în această perioadă, pentru minciunile livrate ca să-și acopere incompetența, Vela trebuie să plece! Acum, nu mai târziu! Geaca de piele, progresul de la foi la prompter, amenzile la normă nu mai pot fi tolerate și orice premier responsabil trebuie să-l demită urgent. Sau, dacă totuși președintele nu tolerează minciuna că a fost consultat de Vela când a semnat acest acord, să îi ceară de urgență demisia, că oricum el este șeful de care ascultă toți”, a precizat acesta
 
Și USR a solicitat demisia de urgență a lui Marcel Vela. „Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, se arată într-un comunicat al Uniunii.
La rândul lor, cei de la UDMR, prin purtătorul de cuvânt Hegedus Csilla (FOTO), a declarat că ministrul de Interne a pus în pericol toată ţara. „UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei, a anulat toate rezultatele obţinute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, arată rerezentantul UDMR.
 

×
Subiecte în articol: Hegedus Csilla Marcel Vela