x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul il lasa din brate pe Vanghelie

Partidul il lasa din brate pe Vanghelie

03 Mai 2004   •   00:00

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vaghelie, nu va mai fi sprijinit de PSD pentru a candida pentru un nou mandat, cu prilejul alegerilor locale din iunie.

SILVIU SERGIU

Conducerea PSD se va intruni astazi pentru a definitiva listele cu candidatii partidului pentru primariile de sectoare si Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Delegatia Permanenta este chemata sa decida daca il va pastra sau nu pe actualul primar al Sectorului 5 pe listele cu candidati la alegerile din iunie.

Potrivit unor surse din PSD, soarta lui Vanghelie este deja pecetluita, in sensul ca el nu va mai fi sprijinit pentru un nou mandat, avand in vedere ca este cercetat in prezent de Parchetul National Anticoruptie. Liderii partidului de guvernamant nu sunt dispusi sa compromita operatiunea de imagine ce ar putea purta lesne numele de „decapitarea baronilor". In conditiile in care PSD a stabilit deja ca baronii Gheorghe Savu (Ialomita), Bebe Ivanovici (Ilfov) nu vor mai candida in numele partidului, Nicolae Mischie urmeaza sa primeasca un vot de blam, sansele primarului Vanghelie de a candida pentru inca un mandat sub sigla PSD sunt egale cu zero.

SUCCSESOR. Sursele citate sustin ca PSD il va propulsa drept candidat la Primaria Sectorului 5 pe actualul viceprimar al Capitalei, Ioan Enciu, in ciuda faptului ca in ultima vreme s-a vehiculat si numele Rovanei Plumb, actualul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Sunt insa mari sanse ca Enciu sa-l aiba drept contracandidat chiar pe Vanghelie, care, spun sursele noastre, i-a informat pe unii lideri din conducerea partidului ca va candida ca independent, daca nu va mai fi sustinut de PSD.

Discutii despre excluderea lui Mischie

Tot astazi, Delegatia Permanenta a PSD va finaliza si listele cu candidati depuse de filiala Gorj. Aici lucrurile sunt clare: baronul Nicolae Mischie nu se va mai regasi pe liste, mai ales ca PNA a inceput urmarirea penala impotriva sa. Mischie risca insa excluderea din partidul de guvernamant, dupa cum a anuntat vineri presedintele executiv, Octav Cozmanca.„Intentionam ca luni sa luam masuri corespunzatoare fata de Nicolae Mischie, care s-a manifestat mai violent in ultima perioada, facand aprecieri - credem noi - nefiresti la adresa conducerii partidului. Fiecare trebuie sa-si masoare faptele proprii. Vom fi consecventi, vom propune masuri foarte clare si, daca va fi cazul, inclusiv excluderea din PSD", a spus Cozmanca.

In ziarul tiparit de el, Mischie este un „bun roman"

Baronul PSD Nicolae Mischie se foloseste de saptamanalul local Imaginea Gorjului pentru a isi spala obrazul de acuzatiile care i-au fost aduse in ancheta PNA. In numarul de sambata, saptamanalul, editat la tipografia lui Mischie, il descrie pe baron ca fiind „istoric, dascal si om politic", fara a aminti de ancheta pe care PNA o desfasoara asupra acestuia. Publicatia, editata de SANDA NIC SRL, la tipografia realizata cu fonduri PHARE la inceputul anilor 2000, il descrie pe Mischie ca fiind un „spirit patriotic, bun roman, mare iubitor al meleagului natal, sprijin de nadejde pentru oricine ii bate la usa". Articolul de pe prima pagina este semnat de profesorul de istorie Gheorghe Nichifor, care este si purtatorul de cuvant al PSD Gorj. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic psd mischie