x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul lui Dan Diaconescu, din nou pe făraş.

Partidul lui Dan Diaconescu, din nou pe făraş.

07 Iun 2011   •   13:19
Partidul lui Dan Diaconescu, din nou pe făraş.

Tribunalul Bucuresti a respins cerea de inregistrare a Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Este pentru a doua oara cand instantele resping infiintarea partidului condus de patronul OTV.

Astfel, pe 1 aprilie, magistratii Sectiei a IV-a civila a Curtii de Apel Bucuresti au admis mai multe exceptii formulate in dosarul privind inregistrarea Partidului Poporului, respingand in acest fel inscrierea in registrul partidelor politice.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat, astazi, pentru Agerpres, ca este consternat de solutia instantei, sustinand ca in spatele acestei hotarari stau motive politice.

"Sunt consternat de aceasta solutie a instantei. Decizia spune ca Tribunalul Bucuresti respinge cererea de inregistrare a Partidul Poporului-Dan Diaconescu, dar si cererile de interventie. Mai mult, procurorul de sedinta, cel care reprezinta autoritatea statului in astfel de procese, a fost de acord cu infiintarea partidului. Nu inteleg motivele juridice pentru care Tribunalul Bucuresti a respins infiintarea partidului. In spatele acestei hotarari stau interese politice, care nu doresc infiintarea unui partid condus de Dan Diaconescu", a spus avocatul patronului OTV.

Apararea lui Dan Diaconescu ameninta ca va merge la CEDO. "Vom face demersurile necesare, inclusiv plangeri la CEDO", a mai spus Fenechiu.

×