x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul Regiunilor din Ucraina va trece în opoziţie

Partidul Regiunilor din Ucraina va trece în opoziţie

24 Feb 2014   •   19:51
Partidul Regiunilor din Ucraina va trece în opoziţie

Partidul Regiunilor din Ucraina, care până recent s-a aflat la guvernare şi care deţine majoritatea în Rada Supremă (parlament), a anunţat luni că va trece în opoziţie, transmite agenţia RIA Novosti.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Regiunilor, Olexandr Efremov, a afirmat, în cadrul unei reuniuni cu oficiali parlamentari ai partidului, că opoziţia de până mai ieri are acum suficientă putere pentru a forma o majoritate parlamentară şi un guvern.

Cu cei 130 de deputaţi ai săi, Partidul Regiunilor rămâne totuşi cea mai mare formaţiune politică din parlamentul ucrainean (450 de locuri), în pofida faptului că 77 dintre aleşii săi au părăsit partidul, în contextul confruntărilor sângeroase dintre protestatari şi poliţie soldate cu zeci de morţi săptămâna trecută.

Rada Supremă a votat sâmbătă destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici, care face obiectul unui mandat de arestare pentru omor în masă în timpul confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine. Într-un demers de a se disocia de Ianukovici, Partidul Regiunilor a emis un comunicat care condamnă tentativa fostului preşedinte de a părăsi ţara şi îl acuză de moartea unor civili în cursul acestei luni.

×
Subiecte în articol: partidul regiunilor ucraina opozitie