x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul Umanist se pregăteşte de euroalegeri

Partidul Umanist se pregăteşte de euroalegeri

de Gabriela Antoniu    |    22 Oct 2018   •   08:34
Partidul Umanist se pregăteşte de euroalegeri
Sursa foto: Victor Stroe

Europarlamentarul Maria Grapini va candida pentru un nou mandat la Parlamentul European din partea Partidului Umanist (PUR social-liberal). Fondat în 1991, partidul se află  într-o procedură avansată  de reorganizare şi va depune o listă completă de candidaţi la alegerile europarlamentare din 2019.

 

Maria Grapini a declarat sâmbătă că decizia de a candida pentru un nou mandat, sub o nouă siglă, este deopotrivă o responsabilitate şi o continuitate. ”Este o mare responsabilitate. Pentru că ne propunem să atingem pragul electoral şi să avem 5% pentru a intra în Parlamentul European. Ar fi o continuitate a proiectelor pe care le-am realizat în calitate de umanist. (...) Sigur că va fi o muncă extraordinară, dar mă bazez pe colegii mei din momentul în care am decis să continuăm politica PUR, începută în 1991”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul umanist a constatat că sunt foarte mulţi români nostalgici după doctrina umanistă din 1991. “Aceştia spun că doresc acest nume şi acest partid care să conserve valorile, tradiţiile, să fim într-un proiect european, dar păstrând-ne propriile valori şi, evident, să existe acea scară a valorilor, acea dreptate pe care şi-o doresc cetăţenii României. Vom pleda pentru principii sănătoase, aşa cum sunt înscrise în Cartea valorilor încă din 1991”, a adăugat Maria Grapini. Sloganul Partidului Umanist este  “Demnitate, Onoare şi Curaj”. 

Obiectivele partidului în perioada următoare, adoptate sâmbătă la reuniunea liderilor interimari din Bucureşti şi din ţară, vor fi promovarea doctrinei umaniste în teritoriu, strângerea de semnături şi stabilirea strategiei pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

 

Maria Grapini spune că PUR este un partid 100% românesc, cu o doctrină şi criterii, extrem de clare, dedicate generaţiilor următoare

 

×
Subiecte în articol: maria grapini