x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidului Popular Maghiar din Transilvania îndeamnă să se voteze ”DA” la referendum

Partidului Popular Maghiar din Transilvania îndeamnă să se voteze ”DA” la referendum

24 Sep 2018   •   10:21
Partidului Popular Maghiar din Transilvania îndeamnă să se voteze ”DA” la referendum

Prezidiul naţional al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) recomandă alegătorilor maghiari din Transilvania să participe la referendumul din zilele de 6-7 octombrie şi să voteze cu "DA".

În rezoluţia PPMT, remisă duminică agenţiei ungare de presă MTI, se arată că referendumul, în lumina realităţii sociale din Transilvania şi a opiniei bisericilor istorice, oferă o şansă de a consolida instituţiile familiei şi căsătoriei.

În condiţiile crizei europene în care se află familia şi practicarea căsătoriei, referendumul este o oportunitate în consensul social existent, în care căsătoria, considerată o comuniune liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, să primească protecţie constituţională "- se arată în rezoluţie.
PPMT a subliniat că în Codul Civil era descrisă şi până în prezent, în mod clar, instituţia căsătoriei dar, având în vedere instabilitatea politică persistentă din România, este important ca instituţia căsătoriei, care este baza familiei, să fie consolidată şi constituţional.

Partidul a precizat că modelul ungar, recent adoptat, îl consideră relevant. Au considerat că este important ca, pe lângă consolidarea căsătoriei dintre o femeie şi un bărbat, şi relaţia înregistrată de concubinaj să primească statut juridic, iar legiuitorul să creeze condiţii juridice clare şi transparente şi pentru cei care aleg instituţia parteneriatului civil.

"Pe baza valorilor noastre creştine şi naţionale, în conştiinţa declinului dramatic al comunităţii noastre şi a crizei generale a valorilor europene, cerem tuturor alegătorilor să participe la referendum şi să voteze "DA" -  se arată în rezoluţia semnată de conducerea  Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, iar miza este definirea familiei ca "o căsnicie liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie", împiedicând astfel adoptarea oricărei legi privind căsătoria persoanelor de acelaşi sex.

×