x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Păsat îi trage şi pe alţii după el

Păsat îi trage şi pe alţii după el

de Alexandru Boariu    |    13 Feb 2011   •   17:23
Păsat îi trage şi pe alţii după el

151681-bogdan-cantaragiu-.jpgÎn Ordonanţa întocmită în dosarul pe­nal nr. n 283/P/2009, care-l vizează pe deputatul PDL Dan Păsat, pro­cu­ro­rul DNA Paul Silviu Du­mi­triu a dispus extinderea cercetărilor penale asupra mai multor persoane care l-au sprijinit pe Păsat în să­vâr­şi­rea faptelor penale grave de care acesta este acu­zat. Astfel, la pagina 13 din Ordonanţă, procurorul consemnează: "Tot­o­dată, actele de urmărire penală au stabilit implicarea în activităţi infracţionale prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 şi a numitului Cantaragiu Bogdan (actualmente liderul PDL Sector 1 Bucureşti, fost deputat PRM, trecut la PD, în timpul mandatului 2004-2008, iar în perioada cercetată de procurori – liderul PDL Giurgiu – n.r.).

În concret, activitatea infracţio­na­lă a numitului Cantaragiu Bogdan, în sensul săvârşirii infracţiunii pre­vă­zute de articolul 13 din Legea nr. 78/2000, constă în demersurile efectuate de acesta, prin folosirea influenţei ori autorităţii sale de lider al organizaţiei PDL Giurgiu, pe lângă primarul comunei Toporu, judeţul Giur­giu, Barbu Teodor, pentru a-l de­termina pe acesta să îşi îndepli­nească atribuţiile de serviciu într-o asemenea modalitate, încât să fa­vo­ri­zeze obţinerea unor beneficii către fir­ma SC Prod Invest SRL, în care în­vi­nuitul Păsat Dan figurează ca asociat". În final, procurorul DNA Paul Silviu Dumitriu consemnează: "As­pec­tele detaliate anterior re­pre­zin­tă «date cu privire la participarea şi a unor alte persoane», urmând ca faţă de numitul Cantaragiu Bogdan să se dispună extinderea urmăririi pe­na­le şi să fie reţinută săvârşirea in­frac­ţi­unii prevăzute de articolul 13 din Legea nr. 78/2000". De notat că acest articol prevede că "infracţiunea de şantaj pre­văzută la articolul 194 din Codul Pe­nal, în care este implicată o persoa­nă dintre cele prevăzute la art. 1, se pe­depseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani". Cantaragiu nu este singurul pe care Dan Păsat îl trage după el spre închisoare în acest dosar penal. Astfel, procurorul de caz a dispus extinderea urmăririi penale şi asupra lui Oltean Ion, administrator al firmei  SC Garden Center SRL care a amenajat parcurile din comunele Mârşa şi Bulbucata, judeţul Giurgiu.

Pe de altă parte, Păsat i-a atras în dosar şi pe primarii Liţă Nicolae, co­mu­na Bulbucata, Maria Gheorghe – Leţca Nouă, Pătrăşescu Radu – Buc­şani, Preda Vasile Vărăşti, Drag­ne Chi­riţă – Valea Dragului, Drăgan Virginia – Mârşa, pentru care pro­curorul a decis extinderea cer­ce­tă­ri­lor penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. În timpul cer­ce­tărilor, aceşti primari au făcut afirmaţii mincinoase sau nu au spus tot ce ştiu legat de ceea ce au fost întrebaţi. De asemenea, au fost extinse cercetările pentru complicitate sau măr­turie mincinoasă şi asu­pra nu­mi­ţilor Radu Anca, administratorul SC Prod Invest SRL, Radu Mi­hail şi Pandele Costel, specialişti-con­sul­tanţi în achiziţii publice, Gher­ghe­leci Ionel, director coordonator al Găr­zii Financiare, şi alţii, care într-un fel sau altul l-au sprijinit direct sau l-au favorizat într-un fel pe Dan Păsat.

×
Subiecte în articol: valeriu pasat dna