x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Paul Stănescu a demisionat din Guvern

de Gabriela Antoniu    |    27 Noi 2018   •   08:39
Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Paul Stănescu şi-a dat  demisia ieri din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, la scurt timp după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă anunţase că a discutat cu el şi că refuză să demisioneze.
"În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16.495/26.11.2018", a precizat Paul Stănescu, într-o declaraţie de presă.
El a susţinut că a acceptat cu greu funcţia de ministru, "la insistenţele conducerii partidului", dar  şi-a făcut datoria astfel încât să nu i se reproşeze nimic.
"Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil şi implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze", a arătat Stănescu.
El a mai spus că "ţara are nevoie de unitate şi de guvernare responsabilă". "Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare. Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate şi de guvernare responsabilă(...)", a mai spus Stănescu.Ca şi în cazul lui Lucian Şova, care a demisionat săptămâna trecută de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Iohannis trebuie să semneze decretul de eliberare din funcţia pentru ca demisia să devină efectivă.
Anunţul lui Stănescu a venit la scurt timp după ce  premierul Dăncilă declarase că i-a cerut demisia, dar acesta nu a vrut să şi-o dea.
"Dacă am semnat revocarea, este normal că vrem schimbarea lui. Este un fapt încheiat, s-a dat vot în Comitetul Executiv, eu zic să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm acest lucru. Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stănescu, i-am solicitat acest lucru. Domnul vicepremier Paul Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia", a declarat Dăncilă.

“Am fost umilit inutil”

Paul Stănescu a refuzat săptămâna trecută să respecte decizia CEx al PSD privind  înlocuirea sa din funcţiile deţinute din Guvern. „Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, a spus Paul Stănescu.

×
Subiecte în articol: Paul Stanescu demisie