x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC: Aradul nu va putea obţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 din cauza primarului Falcă

PC: Aradul nu va putea obţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 din cauza primarului Falcă

de Agerpres    |    17 Apr 2014   •   17:35
PC: Aradul nu va putea obţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 din cauza primarului Falcă

Liderul filialei Arad a Partidului Conservator, Mircea Purcaru, îşi exprimă îndoiala privind faptul că municipiul Arad ar putea obţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, criticând modul în care primarul Gheorghe Falcă încearcă să arunce oraşul în această competiţie.

În opinia preşedintelui PC Arad, lipsa unui demers real din partea municipalităţii şi înfiinţarea unei noi asociaţii nu vor aduce vreun folos oraşului.

"Săptămâna viitoare, consilierii judeţeni sunt chemaţi să voteze un proiect al domnului Falcă, privind constituirea Asociaţiei Culturale 'Arad Capitală Culturală Europeană 2021'. Am fi încântaţi, alături de Gheorghe Falcă, dacă Aradul chiar ar deveni Capitală Culturală Europeană, însă, asemenea unui sportiv care se înscrie la un club cu câteva luni în urmă sperând să câştige imediat campionatul, aşa şi Gheorghe Falcă speră la titlu, fără a ţine cont măcar că s-au mai înscris în competiţie alte nouă mari oraşe, între care Bucureşti şi Alba Iulia. La o analiză simplă, este greu de crezut că Aradul va putea obţine acest titlu cu bugetul de numai 100.000 de lei alocat de Falcă în acest sens, în condiţiile în care Bucureştiul a alocat 100.000 de euro", a declarat joi Mircea Purcaru.

Liderul conservatorilor arădeni a condamnat strategia după care edilul democrat-liberal se ghidează atunci când aduce argumente pentru candidatura Aradului în competiţie.

"Pe ce se bazează strategia lui Gheorghe Falcă? Pe Cetatea Aradului, aflată încă în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale care a spus clar că, dacă Primăria vrea Cetatea, trebuie să asigure condiţiile optime pentru mutarea Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii. Primarul susţine că a alocat bani de la buget, însă batalionul, o unitate militare de o mare importanţă zonală, are nevoie de o locaţie finalizată în care să se poată muta, nu de promisiuni. Când va face acest demers Gheorghe Falcă va putea să susţină că Guvernul nu-i dă Cetatea. Până când Batalionul Mixt nu are unde să campeze, nu e firesc să părăsească Cetatea ca să meargă unde? În stradă?", se întreabă retoric liderul conservator.

Pe de altă parte, Mircea Purcaru condamnă înfiinţarea noii asociaţii culturale care să popularizeze candidatura Aradului în competiţie.

"Acest proiect al lui Gheorghe Falcă, care prevede înfiinţarea unei asociaţii culturale, nu se justifică. Mai avem o asociaţie sportivă, intitulată UTA Bătrâna Doamnă, în care s-au scurs până acum milioane de euro. Acum, se înfiinţează şi această asociaţie culturală, de unde se vor putea mânca anual, grămezi de bani publici pentru propaganda electorală a PDL şi PMP", a adăugat Mircea Purcaru.

Nu în ultimul rând, liderul PC a afirmat că, în opinia sa, Aradul ar avea şanse mai mari de a spera la obţinerea acestei învestituri, cu titlul de Capitală Culturală Europeană, în cadrul unui parteneriat cu Timişoara. 

×
Subiecte în articol: gheorghe falca PC partidul conservator