x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC şi USL cer demisia premierului Boc "pentru escaladarea conflictelor sociale"

PC şi USL cer demisia premierului Boc "pentru escaladarea conflictelor sociale"

17 Ian 2012   •   11:50

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constatin, ii solicita primului ministru, Emil Boc, sa dovada de responsabilitate politica' si sa isi prezinte demisia, "pentru evitarea escaladarii conflictelor sociale".

"Avand in vedere situatia creata, Partidul Conservator si Uniunea Social Liberala, solicita premierului Emil Boc sa dea dovada de responsabilitate politica. Domnule prim-ministru, solutia pentru evitarea escaladarii conflictelor sociale este la indemana dumneavoastra! Demisia dumneavoastra ar putea sa va redea demnitatea si sa restabileasca linistea in tara! Organizarea de alegeri anticipate poate sa redea increderea populatiei in valorile democratice in care USL crede cu tarie, dar si speranta ca se poate trai mai bine in aceasta tara!", subliniaza presedintele PC, Daniel Constantin, in scrisoarea deschisa adresata primului ministru.

Potrivit documentului, tensiunea sociala din Romania a atins in ultimele zile "cote alarmante pentru un regim care se doreste democratic', iar rabdarea romanilor in ceea ce priveste o viata mai buna 'a ajuns la limita".

"Dupa 7 ani de mandat sub Traian Basescu, si aproape 4 ani de supunere fata de acesta a domnului Boc, Romania a ajuns o tara care ocupa un loc codas in ceea ce priveste nivelul de trai, libertatea de exprimare si democratia. Totodata, suntem pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, fiind depasiti inclusiv de Bulgaria! Gradul real de absorbtie al fondurilor europene este de sub 4%, Romania riscand sa piarda miliarde de Euro, bani aferenti perioadei 2007-2011. Sub conducerea lui Emil Boc, Romania a devenit mai datoare cu 17%, de la 21% in 2008 la 38% in 2011, conform cifrelor FMI! Acelasi prim-ministru a reusit performanta de a modifica de 71 de ori codul fiscal", sustine Constantin, potrivit Agerpres.

Daniel Constantin critica si calitatea educationala "bulversata de o lege impusa" prin angajarea raspunderii guvernamentale si sistemul sanitar devenit "cenusareasa" prioritatilor guvernamentale, fapt "dovedit prin procentul din PIB alocat acestui sector dar si indepartarii directe si indirecte a specialistilor din sistem".

×