x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD da semnalul - Reincepe lupta pe migratia politica

PD da semnalul - Reincepe lupta pe migratia politica

01 Noi 2005   •   00:00

PD vrea sa obtina sustinerea partenerilor de guvernare pentru adoptarea, in sesiunea parlamentara din primavara anului viitor, a unei legi care sa interzica migratia politica a alesilor locali.

Decizia a fost luata ieri in sedinta Biroului Permanent National (BPN) al PD. Liderul PD, Emil Boc, a apreciat ca aceasta lege este foarte importanta pentru asanarea climatului vietii publice la nivel local. "Principiul de baza pe care dorim sa-l impunem este acela ca primarul, consilierul local sau judetean care paraseste partidul pe listele caruia a fost ales sa piarda de drept mandatul respectiv, urmand ca in acele situatii partidul sa nominalizeze supleantul de pe lista", a precizat Boc. El a adaugat ca, desi o asemenea propunere dezavantajeaza partidele aflate la putere, actualele formatiuni aflate la guvernare trebuie sa fie consecvente cu ceea ce au sustinut in perioada in care s-au aflat in opozitie.

Declaratiile lui Boc vin dupa ce vicepresedintele PD Ioan Oltean a apreciat vineri ca PNL da dovada de inconsecventa in problema migratiei politice, deoarece a facut front comun cu PSD si UDMR pentru respingerea proiectului sau de lege pe aceasta tema.

ARGUMENT. Oltean si-a motivat afirmatia prin faptul ca parlamentarii liberali, impreuna cu cei ai PSD si UDMR, au votat impotriva proiectului sau de lege potrivit caruia alesii locali si-ar pierde functiile daca in timpul mandatului ar trece de la un partid la altul.

×
Subiecte în articol: politic