x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L Bacău, lăsat fără candidat de un “avocat închipuit”

PD-L Bacău, lăsat fără candidat de un “avocat închipuit”

de Mirela Romanet    |    15 Apr 2008   •   00:00

Băcăuanul Vasile Botomei, preşedinte judeţean al Baroului de avocaţi al lui Pompiliu Bota, şi-a înregistrat candidatura la Primăria Bacău din partea PD-L.



ÎN CE ŢARĂ TRĂIM!



Băcăuanul Vasile Botomei, preşedinte judeţean al Baroului de avocaţi al lui Pompiliu Bota, şi-a înregistrat candidatura la Primăria Bacău din partea PD-L. Actul său a stârnit un scandal imens, întrucât Botomei nu este membru al acestei formaţiuni politice şi cu atât mai puţin candidatul acesteia la fotoliul de primar al Bacăului. Vasile Botomei s-a prezentat la Biroul Electoral Municiapal (BEM) cu toate documentele necesare unui asemnea demers, iar candidatura sa a fost validată de preşedintele BEM Bacău.


APARENŢE.
“Domnul Botomei a venit la noi cu o adresă de la PD-L Bacău prin care el, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene, îşi propune candidatură la fotoliul de primar al Bacăului. Cum toate actele erau în regula, cu ştampilă şi tot ce trebuie nu aveam motive să nu-i validez candidatura. Eu nu ştiu cine este Vasile Botomei şi nici nu stiu de la ce partid vine. Oricum nu se pot înregistra două candidaturi din partea aceluiaşi partid pentru aceeaşi funcţie. Contestatarii trebuie să facă plângere la Judecătorie în termen de 48 de ore. Dacă nu vor avea câştig de cauză, PD-L nu-şi mai poate depune alt candidatură la funcţia de primar”, ne-a declarat judecătorul Ciprian Simirş, preşedintele BEM Bacău. După toate aparenţele, Vasile Botomei a procedat şi cu această candidatură la fel ca şi cu Baroul al cărui membru este. El a înregistrat la OSIM marca şi sigla PD-L, a înfiinţat şi o filială paralelă a acestui partid, ba are chiar şi un site, www.partiduldemocratliberal.ro, unde a anunţat validarea candidaturii sale la funcţia de primar.


PD-L REAL. Candidatul real al PD-L Bacău, Ioan Chiriac, a fost extrem de surpins de acţiunea lui Botomei. “Este şi hilar ce se întâmplă. Vasile Botomei e cunoscut drept bufonul oraşului, este candidatul nostru, aşa cum este şi avocat. A încercat să deruteze opinia publică printr-un grup de iniţiativă fictiv. Noi vom face în justiţie demersurile de rigoare mâine la prima oră”, ne-a declarat şi Ioan Chiriac, candidatul PD-L Bacău. În ceea ce-l priveşte pe Vasile Botomei, acesta nu a mai răspuns la telefon după ce a făcut isprava.

×
Subiecte în articol: politic pd-l bacau botomei vasile botomei