x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL împarte promisiuni ca să scape de proteste

PDL împarte promisiuni ca să scape de proteste

18 Ian 2012   •   21:00
PDL împarte promisiuni  ca să scape de proteste

Dupa ce liderii PDL si-au stabilit strategia cu privire la protestele din strada, purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, a iesit joi cu un mesaj impaciuitor-demobilizator. El a spus ca USL are dreptul sa organizeze un miting politic, dar politizarea nemultumirilor celei mai mari parti a populatiei este riscanta si ca liderii opozitiei stiu acest lucru. Voinescu le-a multumit romanilor care-si exprima civilizat nemultumiri­le in aceste zile, 'pentru claritatea cu care isi fac auzite cerintele'.

'Avem con­vingerea ca, dupa aceasta pe­ri­oa­da, politica in Romania va avea o al­ta fata mai curata, mai apropiata de cetatean. PDL crede in continua­re ca pana la alegeri dialogul e cea mai buna cale pentru rezolvarea pro­blemelor oamenilor si pentru a tempera tensiuni si frustrari', a precizat Voinescu. El a spus ca PDL a inteles ca trebuie sa-si amplifice efortul de dialog. 'Noi vom continua sa facem toate eforturile pentru a genera dialog cat mai deschis, mai cuprinzator', a adaugat liderul PDL.

El a amintit intalnirea de miercuri de la Parlament, cand liderii opozitiei au stat la aceeasi masa cu cei ai majoritatii, iar solicitarea USL de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare pentru a discuta situatia politica, economica si sociala a fost votata in unanimitate in Birourile permanente. 'Si noi credem ca Parlamentul este locul cel mai potrivit pentru aceste dezbateri, si aceasta sesiune parlamentara este un pas inainte pe calea reconstructiei dialogului politic. In Parlament vom gasi solutia traversarii acestei perioade grele', a spus Voi­nes­cu.

'Oricine va conduce Guvernul dupa alegerile de anul acesta va trebui sa duca mai departe reforma statului roman in toate componentele sale. Cu pretul suferintelor unei intregi natiuni supuse unei austeritati prelungite, Romania si-a aparat stabilitatea economica. Nimeni nu are voie sa distruga aceasta stabilitate prin jocuri politice iresponsabile', a mai declarat purtatorul de cuvant al PDL.

×