x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL – USL remiză: Democrat-liberalii au câştigat în Neamţ, opoziţia a obţinut victoria în Maramureş

PDL – USL remiză: Democrat-liberalii au câştigat în Neamţ, opoziţia a obţinut victoria în Maramureş

22 Aug 2011   •   06:01
PDL – USL remiză: Democrat-liberalii au câştigat în Neamţ, opoziţia a obţinut victoria în Maramureş

UPDATE: Autoritatile electorale locale au anuntat rezultatele finale ale alegerilor desfasurate dumimica in Colegiul Uninominal 6 Neamt, respectiv Colegiul Uninominal 2 Maramures, castigatori oficiali fiind declarati Adrian Radulescu (PDL) in Neamt si Florin Tataru (PSD) in Maramures, cu 54,9%, respectiv 42,67% dintre voturile exprimateoptiuni.

Dupa numararea voturilor din cele 82 de sectii de votare din judetul Neamt, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu a intrunit 54,95 % dintre optiuni (17.186 de voturi) in timp ce contracandidatul sau, Liviu Harbuz (PNL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre optiuni), conform Mediafax.

In Maramures, dupa numararea voturilor din cele 79 de sectii de votare, Florin Tataru a obtinut 9433 de voturi (42,67% dintre optiuni), fiind urmat de Mariana Pop (PDL) cu 35,48% dintre optiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) iar cel al PRM 493 de voturi (2,23%).

Prezenta la vot a fost de 55,88 % in Neamt si de 28,46 % in Maramures.

In pofida asteptarilor si a sondajelor la nivel national, se pare ca democrat-liberalii au castigat alegerile partiale in judetul Neamt, la o diferenta de mai bine de 10 de procente fata de USL, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu invingandu-l pe Liviu Harbuz. La Maramures, scorul e inca incert, dar la inchiderea urnelor, exit-pollurile il dadeau castigator pe candidatul opozitiei, Florin Tataru, in dauna PDL-istei Mariana Pop.

Rezultatele partiale aratau ca in Maramures, candidatul PDL are 7415 de voturi, in timp ce candidatul USL a strans 9170 de voturi, PRM - 478 de voturi, iar PER, 4154.

Presedintele PSD, Victor Ponta a afirmat dupa inchiderea urnelor ca, potrivit estimarilor facute de PSD la iesirea de la urne, la ora 21, candidatul USL, Florin Tataru, era creditat cu 32%, iar cel al PDL, Mariana Pop, avea 24%. Aceleasi estimari mai aratau ca 28% dintre votanti au refuzat sa raspunda la chestionar, iar alti 11% au declarat ca au votat cu candidatul PER, Mircea Dolha.

“Intreaga tara a putut vedea ca cei de la putere au condus aceasta campanie prin mita electorala, santaj, fapte ilegale, cum a fost la Neamt, unde si astazi a continuat campania electorala. Mai util decat orice a fost util pentru a se intipari chipul odios al lui Gheorghe Stefan, personaj sinistru care reflecta tot ceea ce inseamna puterea actuala: aroganta, dispret fata de lege, tupeu si impresia ca poate comite orice, pentru ca nu i se poate intampla nimic", a declarat presedintele PSD, conform Realitatea TV.

Victor Ponta a acuzat si “linsajul mediatic' la care au fost supusi cei doi candidati USL, Florin Tataru si Liviu Harbuz, in unele ziare, considerand ca s-a derulat “o mizerie fara precedent, tipica fascismului si legionarilor'.




×
Subiecte în articol: alegeri neamţ maramures PDL USL