x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedeliştii au bătut şaua ruperii coaliţiei

Pedeliştii au bătut şaua ruperii coaliţiei

de Monica Iordache Apostol    |    05 Sep 2009   •   00:00

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri, la şcoala de vară a PD-L, că în Parlament nu mai există coaliţia cu PSD, pentru că acest partid s-a aliat cu PNL şi stă în Guvern doar pentru a avea acces la resurse.



Din punctul ei de vedere, PD-L-ului i-ar fi mai bine singur la guvernare, aşa că ar vota cu bucurie pentru un Executiv format exclusiv din pedelişti. Udrea a mai spus că dacă PSD nu doreşte să susţină legile pe care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea, atunci n-are decât să plece de la guvernare. Udrea s-a dezlănţuit când a vorbit despre Mircea Geoană şi Cozmin Guşă. Despre liderul PSD a spus că îşi plăteşte strategii electorali, "mercenari americani", cu 13 milioane de dolari, iar despre consilierul acestuia, Guşă, că îl cunoaşte de pe vremea când mânca gratis la masa lui Dorin Cocoş.

Udrea a atacat şi Ministerul de Interne, condus de pesedistul Dan Nica. "Îl auzeam pe Mircea Geoană lamentându-se că PD-L vrea să-l schimbe pe ministrul Dan Nica pentru a fura alegerile. Pe Nica sigur că am putea să îl schimbăm, eventual pentru că un serviciu se implică în bătălia electorală", a afirmat Udrea.

DEMITERI EXEMPLIFICATOARE
Elenei Udrea i-a urmat la microfon ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a continuat tirul invectivelor. "Am înţeles că colegii de la PSD sunt în lanul de porumb din judeţul Argeş, unde pregătesc lucruri importante pentru perioada viitoare. Eu le-am mai transmis aşa, la întâlnirile coaliţie, dar nu prea m-au băgat în seamă, că erau prea puţini, că e bine prin lanul de porumb să decidă dacă sunt la guvernare, aşa cum scrie în protocolul de colaborare, şi, dacă nu sunt, să se decidă şi să nu păcălească lumea", a spus Berceanu, adăugând că dacă pesediştii vor să rămână la guvernare, fără să şi-o asume, "o să le mai dăm câte un semnal, să mai înţeleagă una din prevederile din protocol".

"O dată la două-trei zile, mai dăm câte o exemplificare afară", a ameninţat Berceanu şi cu demiteri. El s-a contrazis însă în următoarele minute ale discursului, susţinând că nu s-a discutat despre remaniere, dar i-a promis Ecaterinei Andronescu expulzarea din Guvern dacă prelungeşte termenul de depunere a amendamentelor pe Codul Educaţiei. Mai mult, Berceanu a alunecat într-un alt registru, spunând că Ecaterinei Andronescu ar trebui să-i fie "ruşine" că n-a elaborat legile educaţiei mai repede.

×
Subiecte în articol: politic pd-l coalitie rupere