x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedelistul Gheorghe Flutur a aruncat cu bani de Paşte

Pedelistul Gheorghe Flutur a aruncat cu bani de Paşte

de Elena Stan    |    10 Mai 2011   •   20:29

Reclama făcută pentru ouăle lui Gheor­ghe Flutur cu ocazia Paştelui în Bucovina a costat Consiliul Judeţean (CJ) Suceava 644.615 de lei fără TVA. Această sumă a fost alocată de CJ Suceava în urma a două licitaţii organizate în lunile ianuarie şi februarie pentru promovarea evenimentelor organizate de autorităţile locale cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Astfel, firma Best Advertising & Consult SRL a încasat de la CJ Suceava suma de 414.484 de lei pentru servicii de publicitate pentru proiectul „Paştele în Bucovina”, potrivit anunţului de atribuire postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

La această licitaţie deschisă a fost primită o singură ofertă care a şi fost declarată câştigătoare. Contractul a fost atribuit în data de 20 ianuarie, potrivit anunţului de atribuire postat pe SEAP. La circa o lună de la atribuirea acestui contract, CJ Suceava a mai organizat o licitaţie pentru cumpărarea unor servicii de promovare eveniment pentru proiectul: „Paştele în Bucovina”. La această licitaţie au fost primite două oferte, dar câştigătoare a fost desemnată oferta celor de la Mesatinii SA. Valoa­rea contractului încheiat de CJ Suceava cu Mesatinii este de 230.131 de lei fără TVA, potrivit informaţiilor publicate pe SEAP.

Finanţarea celor două proiecte a fost asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.

Nu este de mirare că Elena Udrea, ministrul Turismului, şi colega de partid a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, merge în Buco­vina ori de căte ori i se iveşte ocazia. În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat TVR cu 10.000 de lei pentru că într-o emisiune a făcut publicitate politică pentru Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur.

În emisiunea „Ne vedem la TVR!” din 16 aprilie, moderată de Marina Almăşan-Socaciu, au fost prezentate tradiţii şi obiceiuri de Paşte din Bucovina, alternând cu melodii po­pulare cântate de artişti din zonă, prezentare de modă, costume po­pulare sau costume ce combină po­pularul cu modernul, reportaje rea­lizate la mănăstiri sau în comune din Bucovina. Au fost prezenţi însă şi Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi Emil Boc, care au vorbit despre reali­zările din Bucovina.

×
Subiecte în articol: observator