x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pentru dezinformare - CNA a somat NewsIn şi Realitatea TV

Pentru dezinformare - CNA a somat NewsIn şi Realitatea TV

de Dana Piciu    |    27 Apr 2007   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, a declarat ieri că postul Realitatea TV şi agenţia de presă NewsIn au dezinformat publicul transmiţand că Traian Băsescu nu poate să se exprime la SRR şi SRTv in perioada campaniei pentru referendum, iar Consiliul a decis să someze Realitatea TV pentru dezinformarea publicului. Realitatea TV a dat miercuri informaţia, preluată de la agenţia NewsIn, potrivit căreia CNA a dat timpi de antenă şi Traian Băsescu "nu poate să se exprime la posturile publice".

Această informaţie l-a "siderat", potrivit lui Ralu Filip, chiar pe Traian Băsescu, care i-a cerut preşedintelui CNA informaţii. "Comisia parlamentară a stabilit că cele două emisiuni ale posturilor publice (Antena partidelor şi Tribuna partidelor) sunt puse la dispoziţia partidelor.
Oricum, Traian Băsescu nu ar fi putut intra in aceste emisiuni, pentru că nu este reprezentantul nici unui partid, dar poate să intre la dezbaterile posturilor publice fără nici o problemă. Le spui treaba asta şi ei spun tot ", a declarat Ralu Filip ieri in cadrul şedinţei CNA la care a participat şi Cătălin Popa, director de programe la Realitatea TV. Popa a precizat că problema va fi rezolvată, dar Filip a susţinut că miercuri, după ce a vorbit cu doi oameni de la Realitatea TV, totuşi a fost lăsat crawl-ul cu ştirea respectivă de la NewsIn.

Â

Comisia specială a Parlamentului constituită in vederea repartizării şi monitorizării timpilor de antenă in cadrul campaniei pentru referendum, şi nu CNA, a stabilit că timpii de antenă din cadrul emisiunilor specifice ale posturilor publice de radio şi televiziune vor fi alocaţi conform algoritmului politic. In aceste condiţii, Băsescu ar putea fi mediatizat, in emisiunile specifice dedicate partidelor de către posturile publice, doar in măsura in partidele vor ceda proprii timpi de antenă.

×
Subiecte în articol: politic realitatea