x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PEŞTELE’N BALTĂ, ULTIMUL EPISOD/Toma Roman jr: Am învins! 203 voturi!

PEŞTELE’N BALTĂ, ULTIMUL EPISOD/Toma Roman jr: Am învins! 203 voturi!

de Toma Roman Jr    |    03 Dec 2008   •   00:00

În ziua alegerilor eram destul de pesimist, habar n-aveam dacă scot şi alt vot în afară de al meu, eventual de cele ale domnului Florian Oprea, cu care am făcut  echipă la  Senat, şi al soţiei sale.



Ieri am aflat de la BEC că am scos 203 voturi, adică 0,9%. Asta în condiţiile în care am avut drept mijloace de propagandă doar "Peştele’n baltă", câteva apariţii sporadice la televiziuni şi o cantitate de ţuică fără E-uri. Nu am avut panotaj, nu am cumpărat voturi. Echipa mea de campanie a fost făcută din trei colegi care au umblat brambura cu mine prin sate. Am candidat într-un colegiu cu filiale extrem de bine organizate ale partidelor mari, unde s-a votat politic. În contrapartidă, cei mari de la PNL, PSD şi PD-L au avut mii şi mii de afişe şi bannere în valoare de foarte mulţi euro şi sute
de agenţi electorali în spate. Am auzit cu urechile mele oameni care spuneau că şi-au vândut votul pe sume cuprinse între 30 şi 50 de lei noi. Am reuşit să scot de patru ori peste media naţională a  Partidului Verde-Ecologist la Camera Deputaţilor. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi le spun că o să-mi ţin promisiunea şi o să-i ajut ca ziarist. Am deja câteva subiecte spectaculoase din zonă, pe care o să le tratez cu seriozitate.
În momentul în care scriu aceste rânduri, încă premierul Călin Popescu-Tăriceanu este în dificultate. Un domn Hubert Thuma, de la PNL, care a candidat în Colegiul 3 Ilfov la Cameră, a scos cu 18 voturi în plus faţă de domnul Tăriceanu. Asta îl aruncă pe actualul prim-ministru în a doua fază a redistribuirii, cu şanse reale să rămână pe afară din Parlament.  Înclin să cred că am furat câteva zeci de votanţi de la preşedintele PNL. Dacă e aşa, o buturugă mică, de fapt un bonsai neuscat (să nu uităm că am candidat pe lista verzilor), poate să trântească ditamai omul politic, arogant şi cu pretenţia să formeze şi noul Guvern. Ar putea să fie o lecţie că nu există "doar ei".

×
Subiecte în articol: politic