x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petre Roman, somat sa demisioneze

Petre Roman, somat sa demisioneze

06 Feb 2004   •   00:00

Parlamentarii PD Maria Petre si Nicolae Nan i-au adresat ieri lui Petre Roman o scrisoare deschisa, prin care ii solicita acestuia demisia din partid si din Senat.

Senatorul PD Maria Petre si deputatul Nicolae Nan i-au adresat ieri, fara stirea presedintelui PD, Traian Basescu, fostului lider al partidului, Petre Roman, o scrisoare deschisa intitulata "Scrisoare catre un fost camarad". "Daca nu va mai puteti opri (din demersul de a construi un nou partid - n.r.) suntem convinsi ca dumneavoastra, Petre Roman, fondatorul Partidului Democrat, va veti da demisia din Senat, continuand astfel sirul de demisii de onoare al democrat ilor autentici", se arata in scrisoare. Mai mult, in scrisoare, Roman este somat sa plece si din partid; "Si daca noi aflam despre intentiile dumneavoastra decat din presa, va cerem, tot prin intermediul presei, sa va prezentati demisia si din partid". Maria Petre si Nicolae Nan l-au avertizat astfel pe Roman ca prin intentia sa de a-si face alt partid este pe punctul de a face o alegere gresita, deoarece democratii nu-l vor urma. Maria Petre s-a aratat convinsa ca "nu exista organizatie in PD care sa il urmeze pe Roman". Cei doi sunt convinsi ca apelul lor nu va fi ignorat de Roman, deoarece ei sunt unii dintre cei care l-au sustinut impotriva lui Traian Basescu, in momentul in care acesta a preluat conducerea Partidului Democrat.

SOLUTIE. Daca Petre Roman ar demisiona din Senat, asa cum i se cere in scrisoare, ar putea salva grupul senatorial al PD de la dizolvare, deoarece el ar fi inlocuit in Parlament de urmatorul candidat de pe lista, iar grupul PD va ramane "in viata". Daca Roman isi va anunta demisia doar din partid, asa cum speculeaza senatorii democrati, atunci PD va ramane fara grup senatorial. Senatorul Petre Roman este plecat de doua zile in strainatate, la doua reuniuni, la Geneva si la Valencia, la ultima reprezenta nd chiar Partidul Democrat. Aflat ieri la Geneva, Petre Roman nu a putut fi contactat, deoarece pe intreg parcursul zilei a participat la conferinte si seminarii.

Frontul Democrat sau Forta Democrata
Fostul presedinte al PD, Petre Roman, a anuntat de ceva vreme ca intentioneaza sa isi puna pe picioare un partid propriu, a carui denumire ar putea fi Frontul Democrat sau Forta Democrata. In mediul politic se speculeaza ca, de fapt, Roman ii pregateste presedintelui Ion Iliescu un partid de rezerva, in eventualitatea in care acesta se decide sa "divorteze" de PSD. Senatorii PD sunt convinsi de faptul ca, in interval de mai putin de o luna, Roman isi va finaliza noul partid politic, pentru care s-ar fi strans suficiente adeziuni in teritoriu.( CAMELIA IONESCU )

×
Subiecte în articol: politic partid petre roman petre roman