x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piedone va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, ca să poată candida

Piedone va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, ca să poată candida

20 Apr 2016   •   11:00
Piedone va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, ca să poată candida

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat că va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, după ce judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis că fostul edil nu mai poate candida pentru un nou mandat.


"Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii Dvs, la vot, pe 5 iunie. Vă mulţumesc Dvs, celor care au fost alături de mine, şi vă anunţ că voi iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, de data aceasta de două ori mai multe, că poate aşa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preţ", a scris Piedone pe Facebook.

El a menţionat că va anunţa pe reţeaua de socializare locurile în care va fi prezent pentru campania de semnături.

"Va dura până în ultima zi de campanie şi aşa vor vedea cu toţii că semnăturile sunt autentice. Cer şi televiziunilor ca, dacă vor şi sunt interesate, să transmită live tot procesul pentru a observa pas cu pas că este o procedură corectă şi transparentă. Aveţi încredere, merg până la capăt", a adăugat el.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis definitiv marţi că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Tribunalul a admis o contestaţie depusă de avocatul Gheorghe Piperea, în dosarul în care mai mulţi supravieţuitori de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone.

Piperea susţinea că lista depusă de Piedone nu îndeplineşte condiţiile legale, adăugând că, "având în vedere oprobriul public" declanşat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reuşit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone şi instituţia la care acesta şi-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunţarea la acţiunea civilă.

Sursa: AGERPRES

×