x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piedone, favoritul PC la Primaria Capitalei

Piedone, favoritul PC la Primaria Capitalei

de Aniela Nine    |    03 Apr 2011   •   14:39
Piedone, favoritul PC la Primaria Capitalei

159544-dragosstoica-drs-img-2313.jpgAproape 7.000 de delegaţi şi membri simpli ai Partidului Conservator s-au reunit duminică într-un Congres extraordinar, făcând ca Sala Palatului, cea mai mare sală din Capitală, să fie neîncăpătoare. În pregătirea alege­ri­lor din 2012, conservatorii s-au reu­nit pentru a-şi completa structurile de conducere cu o funcţie de pre­şe­dinte executiv, în care a fost ales sena­torul Vasile Nistor, dar şi încă trei vicepreşedinţi, funcţii în care au fost aleşi deputatul Tudor Ciuhodaru, Jenică Poenaru şi Corneliu Pascu.

De asemenea, în unanimitate, delegaţii au validat protocolul de constituire a Alianţei de Centru Dreapta şi, ulterior, decizia de constituire a Uniunii Social Liberale (USL). Şi pentru că şi-a propus ca, în urma alegerilor din 2012, Partidul Conservator să devină un partid al aleşilor locali, preşedintele Daniel Constantin le-a prezentat delegaţilor principalii candidaţi ai partidului la alegerile locale de anul viitor. "Îmi doresc ca Piedone să ne împăr­tăşească cunoştintele sale administrative şi să ne ajute să-l facem primar al Iaşiului pe Tudor Ciuhodaru. Dorim ca la Galaţi să ajungă primar domnul Durbacă. La Buzău e nevoie de un preşedinte de consiliu judeţean ca senatorul Ion Vasile. La Primăria Focşani avem nevoie de un primar conservator şi cred că avem cartea câştigătoare în persoana lui Ionel Celmare. La Mureş va intra în luptă secretarul general al partidului, Silviu Morariu. La Sibiu îi urez succes pentru Primărie lui Cristian Marinescu. La Mehedinţi este dorit ca preşedinte Nicolae Tudorescu. La Timişoara avem nevoie de un primar ca Maria Grapini. La Sectorul 6 în Capitală va candida Ştefan Florescu, iar la Sectorul 2, Bogdan Diaconu", a prezentat Constantin lista candidaţilor de forţă ai PC pentru 2012.

Şi cum cea mai importantă funcţie la nivelul Capitalei este cea de primar gene­ral, Daniel Constantin a anunţat dorinţa partidului ca, pentru această funcţie, candidatul USL să fie Cristian Popescu Piedone. "Cel mai important, primarul Sectorului 4 Piedone a demonstrat că este cel mai bun primar din România. Îmi doresc să-l convingem pe Piedone să candideze la Primăria Capitalei." Răspunsul lui Cristian Popescu Piedone a venit ceva mai târziu, când actualul primar de la Sectorul 4 şi-a anunţat decizia de a candida la Primăria Generală numai dacă, în urma referendumului sectoarele vor fi desfiinţate. "Am obţinut o primărie, n-am s-o trădez. Voi rămâne candidatul la Primăria Sectorului 4 atât timp cât Legea Capitalei e ca acum. Dacă în urma refe­rendumului cetăţenii îşi vor exprima dorinţa să existe sectoarele, voi rămâne la sectoare. Dacă îşi vor exprima dorinţa să existe o singură primărie, candidez la Primăria municipiului Bucureşti", a anunţat Piedone în uralele sălii. Piedone a adăugat că, dacă sectoarele vor rămâne, el va susţine pentru Primăria Generală un candidat al USL, iar dacă Sorin Oprescu vrea să fie susţinut pentru un nou mandat, trebuie să se înscrie fie în PNL, fie în PC, fie în PSD. "USL trebuie să aibă un candidat în propria ogradă, independentul Oprescu, dacă vrea susţinerea USL, poate să se înregimenteze în unul din aceste trei partide şi va avea susţinerea lor. Eu îl voi susţine pe Oprescu când îl voi vedea în cadrul USL", a spus Piedone.

La Congresul PC au participat, ca invitaţi, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai ambasadelor. Absenţa unor lideri ai PDL a fost explicată, ironic, de preşedintele PC: "Mi-am permis să nu invit PDL. Nu din lipsă de politeţe, ci pentru că nu am ştiut pe cine să invit: preşedintele figurant sau preşedintele jucător".

Antonescu le-a mulţumit par­te­ne­rilor de la PC pentru alianţa consti­tui­tă, despre care a spus că este o "vas­tă construcţie politică, care va du­ra şi care va învinge". "În numele PNL, vă spun că puteţi conta pe noi. În numele PNL, vă spun că vom în­vin­ge! Am pornit la o construcţie po­li­tică pe care puţini o credeau posibilă şi de care foarte mulţi se temeau şi se tem (...). Nu am nici un fel de ezi­ta­re să afirm că sunt mulţumit că am fă­cut această alianţă cu dvs. şi cu PSD" a spus  Antonescu, el re­ven­­dicând pentru PNL şi PC adevărata doc­trină de dreapta. Despre proiectul USL, care trebuie să fie unul pentru ţară, le-a vorbit delegaţilor senato­rul Ecaterina Andro­nes­cu. "Proiectul USL trebuie să fie unul pentru ţa­ră, un proiect în care cetăţenii acestei ţări trebuie să se regăsească. Să ve­nim la guvernare şi să aducem pros­peritate şi bunăstare în România pentru toţi românii", a spus Andronescu.

Purtătorul de cuvânt al PC Bogdan Ciucă a ţinut să remarce şi prezenţa deputatului Varujan Pambuccian, "singurul lider din afara USL cu care am avut un dialog echilibrat şi onest deocamdată".

Senatorul Vasile Nistor, care a a fost ales preşedinte executiv al PC cu 5.971 de voturi "pentru" şi 311 "îm­potrivă", le-a cerut iertare românilor care au avut de suferit din cauza mo­dului cum a votat atunci când era membru PDL. Florea Damian a fost ales secretar general al partidului cu 6.002 voturi "pentru" şi 280 "îm­po­trivă". Lucrările congresului extraordinar al PC au fost încheiate de preşedintele partidului, Daniel Constantin. El a ţinut să-i transmită "un imens mulţumesc" preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. "Chiar dacă nu e acum alături de noi, noi îi simţim sprijinul întotdeauna", a spus liderul PC.

×
Subiecte în articol: partidul conservator piedone