x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piesa mobilizării PD-L, pe scena Naţionalului

Piesa mobilizării PD-L, pe scena Naţionalului

de Monica Iordache Apostol    |    25 Mai 2009   •   00:00

PD-L şi-a organizat ieri o lansare specială a eurocandidaţilor pentru organizaţiile din sectoarele 1 şI 2 ale Capitalei, adică sectoarele care sunt conduse de un primar PNL, Andrei Chiliman, şI, respectiv, unul PSD, Neculai Onţanu.



Liderii PD-L s-au înşirat pe scena Teatrului Naţional ca să le spună activiştilor de partid că PD-L va câştiga alegerile, numai coordonatorul campaniei electorale, ministrul Vasile Blaga, a tunat la pedeliştii de rând.

"Atunci când sectoarele 1 şI 2 vor câştiga alegerile, abia atunci putem spune că PD-L a câştigat alegerile", a adaptat el avertismenul "dacă pierdem Capitala, pierdem ţara" la contextul de ieri. Blaga a venit la lansare pornit pe ameninţări, după că în şedinţa Colegiului Director al PD-L i-a luat la rost pe pedeliştii din teritoriu că nu pun osul la treabă în campanie.

El şi-a îndreptat mesajul către cei doi lideri ai filialelor PDL Sector 1 şi 2, Răzvan Murgeanu şi Anca Boagiu: "Şi Anca şi Răzvan să înţeleagă toate învăţămintele şi să ne mobilizăm mai mult decât am făcut-o oricând în Sectoarele 1 şi 2 în ultimii patru ani şi atunci vom câştiga alegerile".

Ministrul turismului, Elena Udrea, prezentată de Adriean Videanu drept cel mai "dinamic" ministru, şi de ea însăşi drept "cel mai blond", le-a cerut colegilor de partid să le dea şansa bucureştenilor "să repare un vot pe care sigur regretă că l-au dat cam acum un an", referindu-se la alegerile locale de anul trecut.

Printre liderii partidului, pe scenă au fost prezentaţI iar eurocandidaţii PD-L: Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda. Pentru că Traian Băsescu nu a mai fost prezent, organizatorii au avut grijă să-I energizeze pe pedelişti cu un filmuleţ din care şeful statului le adresa îndemnuri mobilizatoare, declamate la lansarea naţională. Pedeliştii s-au grăbit însă să-şI termine repede lansarea pentru că liderii partidului aveau întâlnire chiar cu Traian Băsescu, la Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic pd-l