x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pintea: Îl invit pe preşedinte să facem împreună o campanie pentru sănătate şi nu o campanie electorală

Pintea: Îl invit pe preşedinte să facem împreună o campanie pentru sănătate şi nu o campanie electorală

08 Mai 2019   •   21:45
Pintea: Îl invit pe preşedinte să facem împreună o campanie pentru sănătate şi nu o campanie electorală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis să facă împreună o campanie pentru sănătate, nu una electorală şi şi-a cerut scuze celor care s-au simţit jigniţi de afirmaţia sa, preluată în spaţiul public, conform căreia românii ar fi un "popor de infractori".

"Iohannis este în campanie electorală şi ar fi bine să fie într-o campanie pentru România. (...) Cred că ar trebui să începem o campanie pentru sănătate şi îl invit pe domnul preşedinte să facem împreună cu toţii o campanie pentru sănătate şi nu o campanie electorală, pentru că, până la urmă, este nevoie să luptăm pentru toţi românii", a afirmat, miercuri, Pintea, la Antena 3.

Ministrul a spus despre afirmaţia conform căreia românii ar fi un "popor de infractori" că îi pare rău că oamenii s-au simţit jigniţi. "Că au crezut că m-am adresat tuturor oamenilor, nu, nici vorbă. Contextul a fost cu totul şi cu totul altul. Eu cred că cei care mă cunosc (...) ştiu foarte bine ce am vrut să spun şi ştiu că nu sunt omul care să facă afirmaţii directe legate de acest lucru aşa abrupt", a declarat Sorina Pintea.

Legat de vizitele în spitale, ministrul i-a sugerat şefului statului să vină alături de ea să vadă ce se întâmplă. "Îl asigur (pe preşedinte - n.r.) că voi continua acele vizite inopinate", a spus Pintea.

Ea a cerut explicaţii în privinţa proiectelor pentru construcţia centrelor pentru mari arşi şi radioterapie. "Cum în 2016 a permis (preşedintele Klaus Iohannis - n.r.) să fie blocate proiectele pentru construcţia centrelor pentru mari arşi, care au fost reluate abia din 2017? Cum a permis să fie blocate proiectele privind radioterapia? Asta nu mai ţine de culoare politică, pentru că cei care au nevoie de centrele de mari arşi sau de radioterapie nu cred că sunt membrii unui anumit partid. Duminică seara mi s-a cerut aprobarea pentru a putea trimite în străinătate un băiat de 21 de ani, mare ars, care nu mai avea locuri în România şi nu din cauza Guvernului PSD. Am repornit aceste proiecte, am făcut licitaţii de achiziţie de echipamente, vom deschide câteva centre - Iaşiul şi Timişoara, dar aici aş vrea să îl întreb pe preşedinte, sigur e în campanie electorală, cu toţii suntem, dar sunt anumite lucruri pe care nu ar trebui să le folosim în campania electorală", a susţinut ministrul Sănătăţii.

AGERPRES

×