x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul A - Platformistii inca mai spera in plecarea lui Tariceanu

Planul A - Platformistii inca mai spera in plecarea lui Tariceanu

de Monica Iordache Apostol    |    01 Dec 2006   •   00:00
Planul A - Platformistii inca mai spera in plecarea lui Tariceanu

Liderii Platformei Liberale neaga oficial cu vehementa faptul ca ar fi abandonat ideea de a recupera PNL pe de-a-ntregul si spun ca inca mai asteapta ca premierul Tariceanu sa inteleaga ca a venit vremea sa se retraga.

In paralel insa, platformistii se pregatesc sa inceapa si discutiile cu Partidul Democrat. Valeriu Stoica a sustinut ieri ca informatiile privind aparitia Partidului Liberal Democrat in perioada imediat urmatoare sunt rodul "imaginatiei" jurnaliştilor. Stoica a recunoscut ca platformistilor le este deschis si drumul spre un nou partid, dar ca "primul scenario" este "recuperarea PNL". Si Gheorghe Flutur a sustinut aceeasi teorie, adaugand insa o nuanta: actualei conduceri a PNL i-ar conveni ca platformistii sa plece din partid. "Nu mai departe de ieri, vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti ne indemna, la Senat, sa parasim PNL şi sa ne facem alt partid, de parca PNL ar fi o «monarhie petroliera»", a declarat Flutur.

De altfel, conducerea PNL le-a trimis liderilor de organizatii care au aderat la Platforma Liberala un ultimatum. Pana duminica trebuie sa isi precizeze in scris pozitia: raman in gruparea Stolojan sau revin alaturi de actuala conducere. Daca nu dau nici un raspuns, sunt considerati in afara partidului, se precizeaza in scrisoarea pe care fiecare din cei sapte presedinti stolojenisti a primit-o prin posta.

RETRAGERE. "Cred ca Tariceanu are urmatoarele trei saptamani la dispozitie pentru a anunta el ca se retrage. Cu toata contributia lui la aderarea la Uniunea Europeana, trebuie sa recunoasca faptul ca nu mai are sprijin politic. Poata sa imparta artificii la Revelionul Integrarii, dar ar fi benefic sa-si anunte si retragerea", a declarat deputatul Cristian Boureanu. Liderii Platformei mai uzeaza de un argument pentru a mari presiunea asupra conducerii PNL. Theodor Stolojan va anunta azi la Targoviste ca Platforma Liberala a atras deja 11.000 de semnaturi din partea liberalilor de la baza partidului, din toata tara.

×
Subiecte în articol: politic pnl