x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul de Relansare Economică. Investiții de mediu: de la programele Rabla și Rabla Plus la împăduriri și eficiență energetică

Planul de Relansare Economică. Investiții de mediu: de la programele Rabla și Rabla Plus la împăduriri și eficiență energetică

03 Iul 2020   •   18:00
Planul de Relansare Economică. Investiții de mediu: de la programele Rabla și Rabla Plus la împăduriri și eficiență energetică

Planul de Relansare Economică propus de Guvernul Orban cuprinde o serie de investiții de mediu, printre care continuarea programelor Rabla și Rabla Plus, cât și continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice.

Astfel, printre investițiile promise de Guvernul Orban se numără continuarea programelor Rabla și Rabla Plus, care beneficiază de o alocare financiară cumulată în anul 2020 de 545 de milioane lei.

De asemenea, Executivul menționează continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice în România, atât în localități, cât și la nivelul autostrăzilor, drumurilor naționale și europene, cu o alocare financiară cumulată în anul 2020 de aproximativ 268 de milioane de lei.

În Planul de Relansare Economică se menționează și continuarea programelor de dezvoltare a transportului „verde” prin finanțarea autobuzelor electrice în municipia și localități. Lansarea unei noi sesiuni în anul 2020 beneficiază de o alocare financiară cumulată de aproximativ 930 milioane lei.

Printre investițiile de mediu se mai numără: lansarea programelor de creștere a eficienței energetice în clădiri publice și private, în anul 2020, cu o alocare financiară cumulată de aproximativ 813 milioane lei, implementarea programului de creștere a eficienței energetice în complexurile de producere a energiei, cu o alocare financiară de 628 milioane lei, cât și demararea programului de reducere a emisiilor prin împădurirea terenurilor, cu un buget de 59 milioane lei.

×
Subiecte în articol: planul de relansare economica mediu