x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planuri - Mircea Geoană vrea guvern monocolor

Planuri - Mircea Geoană vrea guvern monocolor

de Lavinia Dimancea    |    19 Sep 2008   •   00:00

Mircea Geoană preferă ca, după alegerile parlamentare, PSD să formeze un guvern monocolor, eventual cu un sprijin din Parlament, şi pune în plan secund o eventuală alianţă de guvernare.



Mircea Geoană preferă ca, după alegerile parlamentare, PSD să formeze un guvern monocolor, eventual cu un sprijin din Parlament, şi pune în plan secund o eventuală alianţă de guvernare.

“Nu vă ascund faptul că preferinţa mea ar fi pentru o guvernare monocoloră. Dacă lipsesc cîteva procente pînă la 50%, le obţinem cu spijin din Parlament. Aşa a fost şi în 2001-2004. A fost o guvernare care a mers ca un ceasornic şi cred că e formula cea mai bună pentru România”, a declarat Geoană ieri la Craiova. Totuşi, liderul social-democraţilor, nominalizat de partid pentru funcţia de prim-ministru, a admis că, în condiţiile în care PSD nu va obţine un procent care să îi permită să realizeze o guvernare monocoloră, va intra în discuţii pentru formarea noului guvern, dar asta după scrutin. Geoană nu s-a pronunţat în favoarea unui partid sau altul, însă în ultima vreme mai mulţi lideri ai partidului au dat ca probabilă o alianţă cu PNL. Nu mai departe de săptămîna trecută, Adrian Năstase spunea că o alianţă la guvernare cu PNL va fi mai uşor de realizat, “deşi nu foarte simplu de realizat”, iar Miron Mitrea declara recent că orice alianţă este posibilă, dar o alianţă a PSD cu PNL este “mult mai probabilă” doar şi pentru că “toată lumea se fereşte de Traian Băsescu, şi nu pentru că are ceva cu PD-L”.

“Să nu vă pună dracu’”

Ieri însă Mircea Geoană a vorbit despre o posibilă refacere a Alianţei D.A. Liderul PSD a spus că PD-L şi PNL lansează reciproc semnale pentru refacerea Alianţei, motiv pentru care cele două partide sînt gata să treacă peste scandalurile şi insultele pe care şi le-au adresat pînă în prezent. Pe de altă parte, Geoană a avut un mesaj pentru Guvern şi pentru premierul Tăriceanu: “Avertizez Guvernul de aici, de la Craiova, şi dacă se uită la televizor să ia aminte la ce spune Geoană: să nu vă prindă dracu’ să trageţi nişte tunuri la final de mandat, pentru că sîntem cu ochii pe voi”.

×
Subiecte în articol: politic geoană