x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii au început dezbaterea amendamentelor la proiectul legii bugetului - LIVE text şi video

Parlamentarii au început dezbaterea amendamentelor la proiectul legii bugetului - LIVE text şi video

05 Feb 2013   •   08:23
Parlamentarii au început dezbaterea amendamentelor la proiectul legii bugetului - LIVE text şi video
UPDATE 15:05 - Deputaţii şi senatorii au început dezbaterea amendamentelor la proiectul legii bugetului de stat şi al legii bugetului de asigurări sociale pe anul 2013.

Parlamentarii discută punctual bugetele propuse pentru cei 52 de ordonatori de credite, timpul alocat fiecăruia fiind proporţional cu numărul de amendamente depuse. La proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 sunt depuse 13.450 de amendamente la proiectul transmis de Executiv.

UPDATE 11:30
- Premierul Victor Ponta a declarat, în plenul Parlamentului, că proiectul de buget nu mai pune accentul pe finanţări strict de la bugetul de stat, care în perioada 2010-2012 s-au dovedit a fi "strict clientelare", ci pe fonduri europene şi rambursabile.

Ponta a explicat totodată că Guvernul a decis să menţină cota unică de impozitare, deoarece aceasta a fost una dintre înţelegerile politice pe care a fost formată USL, chiar dacă el personal, în calitate de social-democrat, pledează pentru un sistem de impozitare diferenţiată.

"Pentru cota unică de 16%, nu am ascuns niciodată şi nu voi ascunde nici în continuare faptul că, fiind social-democrat, cred în impozitarea diferenţiată, însă înţelegerea politică pe care s-a bazat formarea Uniunii Social-Liberale şi promisiunea fermă făcută de noi în campania electorală privind păstrarea cotei unice se reliefează în acest buget şi îmi doresc ca mesajul pentru mediul de afaceri să compenseze ceea ce, din punctul de vedere al unui social-democrat, este mai puţin bine-venit în ceea ce priveşte zona socială. Am menţinut cota unică şi o vom menţine în continuare", a spus Ponta.

UPDATE 10:30 -
Şedinţa plenului comun al Parlamentului, care a început cu o întârziere de aproximativ 30 de minute, este condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu. La dezbateri participă un număr de 462 de deputaţi şi senatori. De asemenea, în sala plenului sunt prezenţi premierul Victor Ponta şi miniştrii Cabinetului său. Timpul alocat Guvernului pentru dezbatere este de 50 de minute, ce vor fi utilizate la începutul şi la finalul şedinţei.

UPDATE 10:24
- Cererea de reexaminare privind Statutul deputatului şi al senatorului, transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, va fi dezbătută în plenul reunit în data de 7 februarie, potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea. În următoarele două zile Comisia de Statut a Parlamentului se va reuni pentru a întocmi Raportul.



Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se întruneşte astăzi, la ora 10:00, pentru dezbaterea proiectului legii bugetului de stat şi cel al legii bugetului de asigurări sociale pe anul 2013.

"Marţi, la ora 9,00, va fi o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, iar de la 10,00 începe dezbaterea bugetului. Probabil că va fi şi o pauză în fiecare zi, în principiu, s-a stabilit programul pentru marţi şi miercuri. Programul va fi până la ora 20,00, urmând ca, în funcţie de modul în care se desfăşoară lucrările, joi şi vineri lucrăm până la epuizarea ordinii de zi", a declarat luni secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Proiectul de lege a bugetului de stat pentru 2013 a fost adoptat vineri de Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe cu 23 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri.

Proiectul de buget pe anul 2013 este fundamentat pe un Produs Intern Brut de 623,314 miliarde lei, o creştere economică de 1,6%, o inflaţie medie anuală de 4,3%, un curs mediu de 4,5 lei/euro şi un deficit bugetar de 2,1% din PIB - 13,394 miliarde de lei.



×