x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pleșoianu, acuzații la adresa Vioricăi Dăncilă după demiterea Ecaterine Andronescu

Pleșoianu, acuzații la adresa Vioricăi Dăncilă după demiterea Ecaterine Andronescu

de Ion Alexandru    |    05 Aug 2019   •   09:47
Pleșoianu, acuzații la adresa Vioricăi Dăncilă după demiterea Ecaterine Andronescu
Sursa foto: Lucian Alecu

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu scrie pe pagina sa de Facebook că Șerban Nicolae nu mai este lider de  grup la Senat. De asemenea, deputatul mai scrie că “Ecaterina Andronescu nu mai este ministru la Educație, pentru că a contracandidat-o pe Dăncilă#2 la Congres. Restul e gargară…”. “Președintele conconflictual al partidului CEx rade tot ce i se împotrivește. Iar cei care o țin în brațe, în PSD, sunt cât se poate de vinovați, indiferent că o fac de frică sau din interes”, mai arată Liviu Pleșoianu.

 

Reacția acestuia vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu de la conducerea Ministerului Educației, după ce aceasta din urmă a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate în care se dezbăteau evenimentele de la Caracal, că “pe mine părinții m-au învățat să nu mă urc în mașini străine”.

Dăncilă a făcut anunțul tot pe Facebook și susține că declarația Ecaterinei Andronescu este una greșită.

“Sunt afirmații care arată lipsa de înțelegere a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, scrie Dăncilă, care adaugă că l-a propus pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, să preia interimatul la Ministerul Educației”.

×