x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL a decis: Gigel Ştirbu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii

PNL a decis: Gigel Ştirbu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii

13 Dec 2013   •   14:12
PNL a decis: Gigel Ştirbu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii
Sursa foto: OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Biroul Permanent Naţional al PNL l-a desemnat pe Gigel Ştirbu pentru ministerul Culturii.

"Domnul Ştirbu este la al doilea mandat ca parlamanetar. Este unul dintre colegii noştri din noul val, din tânăra generaţie, care a confirmat pe toate planurile şi în care am deplină încredere", a declarat Crin Antonescu, care a precizat că decizia a fost luată în unianimitate.

Deputatul Gigel Ştirbu a declarat, la rândul său, că este convins că va face faţă misiunii care i s-a încredinţat.

"Dacă aţi văzut CV-ul, de ani de zile lucrez în domeniu. Am fost secretar de stat în cadrul acestui minister. În mandatul trecut, pentru o bună bucată de vreme, am fost preşedintele Comisiei comune pentru ONESCU. În acest mandat deţin preşedinţia Comisiei de Cultură. Ca atare, consider că nu trebuie să fiu deţinătorul a cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii", a spus Ştirbu.

El a precizat că e convins că va face faţă misiunii care i s-a încredinţat şi va demonstra acest lucru.

"Sunt convins că sunt o persoană care cunoaşte ministerul destul de bine. Sunt convins că acolo trebuie un bun manager şi o persoană care cunoaşte foarte bine tot ceea ce se întâmplă în acel minister. Este un minister, este o misiune dificlă, dar sunt convins că voi face faţă în următoarea perioadă. Vă voi demonstra", a mai spus Ştirbu.
Liberalul Gigel Ştirbu este în prezent preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.

În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Ştirbu a trecut Facultatea de Teologie din Craiova -1998, Ecole Nationale D'administration, Paris, 2006 - Institutul Naţional de Administraţie, 2006 - Master în „Drept Social Român şi European”, 2008 - Universitatea Naţională de Apărare „ Carol I ” (C.N.A.).

În perioada 1995 – 2001, actualul deputat PNL a fost preot la Parohia Roşieni – Olt, iar din 2005 – 2007 a fost subprefect la Prefectura Olta. Între 2007 – 2008, liberalul a fost secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor.

În materie de activitate publicistică, Gigel Ştirbu a publicat două cărţi: „Viaţa religioasă” din România şi „Liberalismul românesc între 1930-1940”.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Gigel Ştirbu deţine trei terenuri, două apartamente şi o casă de locuit în Slatina. Are un singur cont la bancă, în care are 27.000 de lei, plus datorii de 40.000 de euro la BCR.

Ştirbu s-a făcut remarcat şi printr-o iniţiativă legislativă controversată, care modifică legea drepturilor de autor şi care ar permite „includerea accidentală a unei lucrări sau a unui alt obiect protejat în alt material”.



×