x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL acuză: Cutumă gen Putin-Erdogan în Parlamentul României

PNL acuză: Cutumă gen Putin-Erdogan în Parlamentul României

03 Mai 2018   •   13:32
PNL acuză: Cutumă gen Putin-Erdogan în Parlamentul României
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputatul USR Cristian Seidler afirmă că noua cutumă în Parlamentul României, "în stil Putin - Erdogan", este ca majoritatea să decidă pe care dintre miniştri are voie Opoziţia să îi cheme în plen. 

"Noi nu l-am invitat pentru ziua de luni pe domnul Anton Anton. Ieri (miercuri - n.r.) am aflat în timpul şedinţei de Birou permanent că domnul Anton Anton nu poate veni datorită agendei dânsului. Astăzi am solicitat ca în locul lui Anton Anton să vină Tudorel Toader. Ni s-a respins. Se pare că noua cutumă în Parlamentul României, în stil Putin - Erdogan, este ca majoritatea să decidă pe cine dintre miniştrii Guvernului are voie Opoziţia să cheme în Parlament. Nu există nicio acoperire regulamentară pentru aşa ceva. Chiar am cerut să ni se spună care este litera din Regulament care ar conţine o asemenea prevedere. Nimic nu mi-au spus, pentru că nu există, nu au ce să îmi spună de fapt", a declarat acesta la Palatul Parlamentului. 

El a făcut referire şi la invitarea premierului Viorica Dăncilă la dezbaterea "Ora prim-ministrului". 

"În ce priveşte invitarea doamnei Dăncilă, noi am invitat-o în Parlament pentru a ne explica ce s-a întâmplat, ce au discutat în Israel, cu ce mandat s-au dus acolo şi cu ce s-au întors. Replica domnului Florin Iordache este că acest lucru se poate întâmpla cel mai repede în septembrie, ceea ce este absolut hilar. (...) Dânşii inversează şi citesc în diagonală două articole ale Regulamentului şi preiau ce le convine acolo, unde le convine pentru a face nimic altceva decât pentru a acoperi incompetenţa Guvernului", a adăugat Seidler. 

USR a solicitat ca Viorica Dăncilă să vină în faţa Parlamentului în luna iunie şi să explice ce s-a întâmplat în Israel. 

"Regulamentul aşa prevede, alternativ la invitaţia Parlamentului şi alternativ la iniţiativa dânsei, dar domnul Iordache consideră că alternativ înseamnă: Putere, Opoziţie şi iniţiativa premierului, ceea ce nu este prevăzut decât la un alt articol care se referă la altceva. Dânsul citeşte Regulamentul cum doreşte tocmai pentru a acoperi incapacitatea Guvernului de a da explicaţii", a mai spus el. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, joi, solicitarea grupului parlamentar al USR ca Viorica Dăncilă să fie invitată la dezbaterea "Ora prim-ministrului" la începutul lunii iunie şi a respins, de asemenea, cererea USR ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să vină la dezbaterea "Ora Guvernului" de la Camera Deputaţilor, Toader fiind însă invitat pe 9 mai la Senat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: parlament ministrii in parlament