x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL câştigă alegerile în Hunedoara

PNL câştigă alegerile în Hunedoara

de Monalise Hihn    |    06 Dec 2010   •   20:43

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL) a câştigat alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3 Hunedoara, cu 8.738 de voturi din cele 25.069 voturi va­labil exprimate, a anunţat ieri Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara.

„Am câştigat la Hunedoara. Este victorie foarte importantă, o victorie de moral, care arată câteva lucruri: întâi şi întâi că pentru partidul de guvernământ, pentru PDL, nu mai merge doar cu bani daţi la alegeri. În al doilea rând, că un partid puternic, bine organizat şi cu un candidat bun – a fost cazul PNL – poate să câştige şi poate că acest rezulta­t, care poate e mai grăitor decât orice sondaj, îi convinge definitiv pe mulţi să în­ceteze a mai gândi PNL ca pe un partid secundar”, a spus liderul PNL, Crin Antonescu. El i-a felicitat pe Mariana Câmpeanu pentru victorie, precum şi pe preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, şi pe toţi cei care s-au implicat în această campanie. Mariana Câmpeanu a obţinut cu aproape 1.400 de voturi mai mult decât candidatul PDL Daniel Ră­ducanu, consilier al ministrului Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. Câmpeanu devine astfel a doua femeie deputat în judeţul Hunedoara în ultimii 20 de ani. În schimb, încă de când a intrat în bătălia electorală, Răducanu a făcut declaraţii şocante când vine vorba despre PDL şi nici nu a candidat sub culoarea portocalie, alegând verdele, strategie folosită şi în campania electorală a lui Teo Trandafir.

„Admit faptul că a fost murdărită această culoare (n.r. – portocalie) de actuala guvernare. Sunt de acord că actuala guvernare a făcut greşeli majore. Eu sunt liberal, dar candidez din partea PDL!”, a declarat Daniel Răducanu.

×
Subiecte în articol: politica