x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL cere PSD sa se lepede de Oprisan

PNL cere PSD sa se lepede de Oprisan

12 Mai 2004   •   00:00

Liberalii ii cer presedintelui PSD Adrian Nastase sa ii retraga sprijinul politic presedintelui Consiliului Judetean Vrancea Marian Oprisan, pe care il acuza ca a comandat eliminarea candidatilor din partidele de opozitie, la posturile din administratia publica.

MONICA IORDACHE

Deputatul PNL Nini Sapunaru a povestit ieri ca Marian Oprisan i-a cerut candidatului PNL la Primaria comunei Slobozia Ciorasti, Dumitru Avram, sa isi retraga candidatura. Pentru ca acesta a refuzat, presedintele CJ Vrancea a recurs la alte metode. Conform lui Sapunaru, Dumitru Avram, care este asistent veterinar la Directia Sanitar-Veterinara Vrancea, a fost chemat „la o discutie" de catre directorul institutiei la care lucreaza, Ion Duta, membru PSD. Acesta i-a pus in vedere lui Avram ca „viitorul sau in institutie va fi compromis daca nu isi retrage candidatura", a declarat Sapunaru. „Ion Duta i-a oferit lui Avram, drept premiu de consolare, locul al doilea pe lista PSD si un post de viceprimar tot din partea PSD", a mai spus Sapunaru. Avram a acceptat sa isi retraga candidatura si a semnat o cerere de renuntare, dar a revenit asupra deciziei printr-o decizie adresata Biroului Electoral de circumscriptie. Ca dovada, liberalii au prezentat si o inregistrare audio a unei discutii dintre Avram si Duta, in care pesedistul ii raporta telefonic lui Oprisan ca „a rezolvat problema".

PLANGERE PENALA. In urma acestui caz, Nini Sapunaru a declarat ca PNL va depune plangere penala impotriva lui Duta si a lui Oprisan. Liberalii au amenintat si ca se vor adresa si presedintelui Congresului Puterilor Locale si Regionale, Herwing van Staa, raportorului pentru Romania al Parlamentului European (PE), Emma Nicholson, si presedintelui PE, Pat Cox.

×
Subiecte în articol: politic