x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL iniţiază o moţiune contra lui Tudorel Toader, la Senat

PNL iniţiază o moţiune contra lui Tudorel Toader, la Senat

25 Mar 2019   •   17:21
PNL iniţiază o moţiune contra lui Tudorel Toader, la Senat

Biroul Executiv al PNL a decis să iniţieze o moţiune împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă în cursul acestei săptămâni la Senat, a anunţat liderul liberalilor, Ludovic Orban.
"Astăzi, în Biroul Executiv, am luat decizia de a iniţia o moţiune împotriva ministrului Tudorel Toader, moţiune care va fi depusă la Senat în cursul acestei săptămâni", a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul Biroului Politic al PNL.
Preşedintele PNL a tras, totodată, un "semnal de alarmă" cu privire la faptul că România riscă să fie sancţionată la nivel european dacă Guvernul va da o nouă ordonanţă de urgenţă care să afecteze independenţa justiţiei.
"Trag un semnal de alarmă. În cazul în care acest Guvern se încăpăţânează să răspundă la comenzile infractorilor, să emită noi ordonanţe de urgenţă împotriva independenţei justiţiei, împotriva tratatelor la care suntem parte, împotriva articolului 2 din Tratatul UE privitor la statul de drept, este iminentă declanşarea procedurilor în baza articolului 7 din Tratatul UE. Există un risc major ca la nivelul UE să înceapă această procedură privitoare la România şi am fi într-o situaţie penibilă şi fără precedent ca procedura privitoare la articolul 7, care duce la suspendarea dreptului de vot al ţării respective, să se declanşeze împotriva ţării care deţine Preşedinţia Uniunii Europene", a mai spus Orban.
El a precizat că PNL va reveni cu proiectul de hotărâre pe care l-a iniţiat, proiect de hotărâre care să fie adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului, prin care Legislativul de la Bucureşti să solicite expertiză, participarea unor experţi din partea Comisiei Europene, din partea Comisiei de la Veneţia şi din partea GRECO pentru elaborarea unor modificări la Codul penal, Codul de procedură penală şi la legile justiţiei, care să fie în conformitate cu tratatele la care România este parte şi cu bunele practici la nivel european. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader