x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL-PSD: Vila Lac1, locul anuntat al unei intalniri ratate

PNL-PSD: Vila Lac1, locul anuntat al unei intalniri ratate

de Jurnalul National    |    07 Iun 2007   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a telefonat liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, cănd acesta se afla la Vila Lac 1, pentru a-i spune că social-democraţii sunt nemulţumiţi de declaraţiile făcute joi de premier şi nu mai vin la intălnire.



Geoana ii spune şi el pas lui Tăriceanu


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a telefonat liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, cănd acesta se afla la Vila Lac 1, pentru a-i spune că social-democraţii sunt nemulţumiţi de declaraţiile făcute joi de premier şi nu mai vin la intălnire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conform surselor citate, Geoană i-a spus lui Tăriceanu că social-democraţii sunt nemulţumiţi de faptul că liderul PNL a declarat inainte ca intălnirea să aibă loc că liberalii nu au nimic de oferit social-democraţilor şi nu sunt dispuşi să facă "compromisuri" cu PSD. Mircea Geoană i-a transmis liderului PNL că aceste declaraţii i-au iritat pe social-democraţi şi că, de aceea, nu mai vin la intălnirea programată la Vila Lac 1 şi că se mai găndesc dacă vor mai avea vreo discuţie cu liberalii, au precizat aceleaşi surse.

Liderii PNL sosiseră la Vila Lac 1 in jurul orei 13.30, pentru o intălnire cu liderii PSD, care fusese anunţată public de premierul Tăriceanu. La aceeaşi oră insă, liderii PSD - Mircea Geoană, Titus Corlăţean şi majoritatea vicepreşedinţilor partidului - se reuniseră la sediul PSD din Kiseleff. Intălnirea social-democraţilor a durat aproximativ o oră, iar la final surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că aceştia nu mai merg la intălnirea cu liberalii. După căteva minute, liderii PNL au plecat de la Vila Lac 1.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că in cursul după-amiezii liberalii vor avea o intălnire cu social-democraţii, la Vila Lac 1, pentru a le prezenta punctul de vedere al PNL şi a vedea cum se poziţionează PSD in raport cu actuala dispută politică. "Astăzi după-amiază (joi după-amiază - n.r.), vom avea o discuţie cu PSD pentru a le prezenta care este punctul nostru de vedere şi pentru a afla cum se poziţionează ei in raport cu toată această situaţie de dispută şi de conflict. Va trebui să le spunem clar că PNL consideră că cel mai important lucru este asigurarea progresului Romăniei, şi nu menţinerea unei situaţii de dispută", a declarat liderul liberal. El a precizat că intălnirea cu social-democraţii va avea loc la Vila Lac 1. Intrebat dacă PNL are ceva de oferit PSD in schimbul susţinerii in Parlament a Cabinetului Tăriceanu, şeful Executivului a subliniat că PNL nu face "compromisuri" cu PSD. "Nu avem o propunere pentru PSD. PNL nu este dispus să facă compromisuri cu PSD", a afirmat premierul.De asemenea, liderul PNL a adăugat că ar fi "hilară" situaţia in care un eventual guvern PSD va fi susţinut de democraţi şi de preşedintele Traian Băsescu.
"E clar, nu există posibilitatea intrării PSD la guvernare alături de PNL", a mai spus Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic psd pnl vila vila lac