x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL - Raluca Turcan este la un pas de excludere

PNL - Raluca Turcan este la un pas de excludere

de Carmen Vintila    |    08 Iul 2006   •   00:00
PNL - Raluca Turcan este la un pas de excludere

Razboiul iscat in PNL continua. Deputatul liberal Raluca Turcan, sanctionat cu avertisment de conducerea partidului, a anuntat ieri ca va continua sa-si exprime public opiniile. Asta ar putea s-o coste insa excluderea din partid.

Deputatul liberal Raluca Turcan i-a acuzat pe membrii Comisiei de etica a PNL ca au decis sanctiuni fara a asculta si punctul de vedere al persoanelor acuzate. Turcan, alaturi de Cristian Boureanu, ministrii Mihai Ungureanu si Sebastian Vladescu si senatorul Mircea Cinteza au fost sanctionati joi seara cu avertisment public de catre conducerea PNL. "E o modalitate de a distrage atentia de la problemele reale. E mult mai usor sa gasesti niste acari pauni decat sa rezolvi problemele. Voi incerca sa tin cont de deciziile PNL", a spus Turcan, adaugand ca ea nu primeste instructiuni de la alte persoane si ca va continua sa-si sustina propriile opinii. In ceea ce priveste rezolutia PNL in care se face apel la stabilitate in interiorul Aliantei, Turcan a aratat ca decizia este "buna", dar ea vine intr-un moment nepotrivit. Reprezentantul Comisei de etica a PNL, Adrian Iorgulescu, a acuzat-o insa ca prin aceste declaratii a incalcat hotararea conducerii si nu a exclus ca la urmatoarea sedinta a Delegatiei Permanente sa fie data o noua sanctiune impotriva sa, care poate merge pana la excluderea din partid. El a precizat ca Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica nu au fost sanctionati pentru ca nu detin functii pe linie de partid, dar acestia ar putea fi judecati de organizatiile din care fac parte.

PROSTIA, CA EXPLICATIE. La randul sau, deputatul liberal Mona Musca si-a exprimat solidaritatea fata de toti cei sanctionati, considerand ca masura este incorecta, deoarece Boureanu si Turcan au fost avertizati de partid, iar ea si Theodor Stolojan au fost iertati. "Singura explicatie pentru ce se intampla in PNL este prostia", a spus Musca. Ea a subliniat ca nu poate fi vorba de o directioanare a sa din partea cuiva, asa cum a lasat sa se inteleaga Iorgulescu. "Suntem in stare sa gandim singuri si e nevoie de dialog, nu de un monolog si apoi sa pleci", a spus Musca. In ceea ce priveste rezolutia liberala cu privire la echilibrul din Alianta, deputatul liberal "a apreciat" schimbarea de atitudine de la o zi la alta a conducerii PNL. "E uluitor cat de schizoizi suntem: pe de-o parte ne certam cu PD, pe de alta parte, spunem ca noi vrem cu PD. Pana acum spuneam ca vrem singuri. Pe de-o parte, spunem ca vrem pace cu PD, pe de alta parte facem razboi in PNL. Nu inteleg care este strategia PNL", a spus Musca. Totodata, ea aratat ca deciziile luate de catre forurile de conducere nu sunt bine comunicate nici membrilor PNL si nici publicului. "Pe mine nu ma intereseaza cine este presedintele PNL. Poate fi si un afis. Ma intereseaza cum actioneaza in beneficiul partidului", a conchis Mona Musca.

ATACURI
Prezentand bilantul celor 500 de zile de guvernare in fata Consiliului Reprezentantilor Nationali, Tariceanu a lansat un atac mascat la adresa sefului statului, care nu a pierdut nici o ocazie sa critice dur Executivul. "O perioada agitata." Asa a caracterizat Tariceanu timpul scurs de cand el si Cabinetul pe care il conduce au primit ok-ul Parlamentului. O perioada agitata, in care, imediat dupa instalare, a inceput sa se discute despre alegeri anticipate, subiect care a devenit "o pasiune pentru unii". Cat despre relatia institutionala cu Basescu, a fost una "cu totul si cu totul iesita din comun". Tariceanu a punctat si problemele cu care s-a confruntat Executivul. La loc de cinste s-au regasit si criticile aduse de unii membri ai Coalitiei. "Nu-mi amintesc, in trecut, ca vreun membru al Coalitiei sa fi facut atata cariera din criticarea propriului guvern", a spus Tariceanu. Seful liberalilor a apreciat ca solidaritatea ar fi trebuit sa se manifeste mai pregnant si intre membrii partidului sau. Ar fi fost nevoie, a apreciat Tariceanu, sa fie mai uniti in jurul ministrului Flutur, atunci cand valurile de gripa aviara au lovit. La fel de necesara ar fi fost si solidarizarea cu ministrul Nicolaescu, dur criticat pentru actiunile din domeniul sanatatii.

PREFECTII SUNT CONSIDERATI PNL-ISTI
Seful liberalilor si-a inceput mesajul catre membrii de partid ieri cu o adresare care ridica semne de intrebare: "Dragi prefecti". "A fost o greseala de adresare", l-au scuzat pe premier unii dintre cei prezenti. Deputatul Mona Musca, cazuta de mult in dizgratia lui Tariceanu, l-a disculpat, spunand ca adresarea a venit "doar din obisnuinta". "Prefectii nu puteau fi prezenti pentru ca sunt apolitici de la inceputul anului", a motivat si Cornel Stirbet. Cum reforma administratiei publice a transformat prefectii in inalti functionari publici, fara apartenenta politica, prezenta acestora la intrunirea liberala ar fi insemnat incalcarea legii. Prefectii sunt insa prezenti in structura CRP, pe site-ul PNL.
×
Subiecte în articol: politic pnl musca turcan