x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE - PNL solicită alegeri anticipate

UPDATE - PNL solicită alegeri anticipate

04 Noi 2015   •   13:50
UPDATE - PNL solicită alegeri anticipate

Partidul Naţional Liberal propune organizarea de alegeri anticipate, în urma demisiei premierului Victor Ponta, a anunţat miercuri copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"PNL a înţeles foarte clar că manifestarea de aseară (...) este una împotriva neglijenţei, aroganţei, corupţiei din administraţie. (...) E categoric un avertisment puternic pe care cetăţenii români, societatea civilă din România îl dă clasei politice, societăţii în ansamblul său. Nu e o surpriză pentru nimeni că astăzi PNL solicită alegeri anticipate. Solicităm asta încă din ianuarie 2015. (...) Credem că azi cel mai rezonabil şi mai echilibrat lucru şi care vine în aşteptarea solicitărilor societăţii civile nu e altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic. Sper că în ceasul al doisprezecelea vom avea lideri de partide parlamentare responsabili care vor înţelege cât de important e în acest moment să nu ignorăm sau să ne facem că nu înţelegem care sunt solicitările celor care au protestat", a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a menţionat că acesta este mandatul cu care PNL merge la consultările cu şeful statului, iar "dacă există bunăvoinţă şi puţin respect faţă de cetăţean" printr-un acord politic se poate rezolva această criză.

"Nu avem voie nici eu, nici Vasile Blaga, nici colegii noştri, nici alţi lideri din Parlament sau din Guvern, nu avem voie niciunii dintre noi să rămânem indiferenţi la opinia publică. (...) Vom face noi primul pas şi vom iniţia dialog cu liderii partidelor politice parlamentare pentru a vedea dacă se poate contura această opţiune (...) în acord cu solicitările societăţii româneşti din acest moment", a adăugat Gorghiu.

La remarca unui jurnalist că manifestanţii au cerut întregii clase politice să facă un pas în spate, copreşedintele PNL a afirmat că propunerea partidului pe care îl conduce, a alegerilor anticipate, înseamnă chiar acest lucru.

"Tocmai varianta pe care o propune PNL azi spre discuţie este acest pas în spate pentru că alegerile parlamentare anticipate înseamnă, de fapt, un nou Parlament care are legitimitatea votului popular, inclusiv al celor care au protestat aseară, dar nu numai. E nevoie de un nou start în politica românească, vom fi şi noi foarte atenţi în cazul anticipatelor la ce înseamnă listele parlamentare, dar toate aceste discuţii sunt premature", a susţinut Alina Gorghiu.

Liderul liberal a adăugat că vor fi sunaţi toţi liderii partidelor parlamentare pentru negocieri pe marginea propunerii PNL.

"Îl vom suna pe domnul Dragnea, o să-l sunăm şi pe domnul Tăriceanu, o să-i sunăm pe toţi să le spunem care e punctul nostru de vedere şi sperăm că vom găsi deschidere la o formulă care (...) înseamnă un nou Parlament legitimat prin votul popular", a declarat Gorghiu.

×