x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL taie „elanul” USR-PLUS și anunță că va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei

PNL taie „elanul” USR-PLUS și anunță că va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei

de Ion Alexandru    |    09 Ian 2020   •   10:30
PNL taie „elanul” USR-PLUS și anunță că va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei

Liberalii nu vor merge pe mâna candidatului care va fi stabilit de USR și PLUS pentru alegerile care vizează funcția de primar general al Capitalei. Actualul ministru al Muncii, care deține și funcția de președinte al Organizației PNL București, Violeta Alexandru (FOTO), a precizat, într-o emisiune televizată, că Partidul Național Liberal „este obligat să aibă un candidat propriu la Primăria Capitalei”. Acest candidat poate fi, spune Alexandru, chiar și candidatul unic al Opoziției.

 

„Am pornit într-un proiect în care trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a genera o soluție pertinentă, capabilă și credibilă în București. Ceea ce nu înseamnă că nu vom colabora cu partenerii noștri politici din opoziția de astăzi din București, ba chiar va exista și există aceste consultări și colaborări pentru a găsi cea mai bună formulă. Cu siguranță e nevoie de o coalizare a forțelor noastre, însă ne dorim foarte mult ca procesul de selecție - care este în plină desfășurare la PNL București - să genereze o propunere de candidatură cu adevărat serioasă”, a conchis Violeta Alexandru.

Conform unui scenariu vehiculat în zona politică, este luat în calcul pentru această candidatură chiar actualul premier Ludovic Orban, însă nu este exclus ca însăși Violeta Alexandru să încerce să participe la cursa electorală din vară. Asta, în condițiile în care Alianța USR-PLUS cere candidat unic al „dreptei” pentru București, existând și acolo o luptă crâncenă pe acest subiect între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. 

 

 

 

 

 

 

 

×