x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 13 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 13 iulie 2004

13 Iul 2004   •   00:00

PSD Prahova - Saniuta, lider interimar

Sedinta Delegatiei Permanente a PSD desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute a adus schimbari si in organizatia prahoveana, ministrul Administratiei si Internelor, Marian Saniuta, fiind numit presedinte interimar in locul senatorului Victor Apostolache. Prim-vicepresedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca "inlocuirea lui Apostolache cu Saniuta s-a facut ca urmare a deciziei de restructurare care s-a luat in cadrul Delegatiei Permanente a PSD, Marian Saniuta urmand sa indeplineasca aceasta functie pana la data cand se vor organiza alegerile judetene".

Distinctii - Decoratii pentru autorii Codului Penal

Presedintele Ion Iliescu i-a decorat ieri, la Palatul Cotroceni, pe membrii comisiei care au elaborat noul Cod Penal, in semn de apreciere a contributiei avute la modernizarea acestui act normativ. Seful statului a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de Cavaler, lui George Antoniu, Ordinul National "Serviciul Credincios", in grad de Cavaler, lui Constantin Mitrache si Adinei Vlasceanu, Ordinul National "Pentru Merit", in grad de Cavaler, lui Stefan Danes, Iosif Ionescu, Iulian Poenaru si Vasile Teodorescu. La ceremonie au participat si ministrii Ioan Talpes si Serban Nicolae. (Monica Iordache)

PNL Vrancea - Batalie pe liste

La PNL Vrancea, pentru un loc la Camera Deputatilor batalia este acerba, aici dorind sa candideze actualul deputat Nini Sapunaru, dar si liderul liberalilor Vrancea, Cornel Momanu, fiecare fiind sustinut de cate o grupare din cadrul filialei. "In asemenea procese se mai nasc dispute, dar noi avem un sistem pus la punct de evaluare a candidatilor. Daca liberalii din filiala Vrancea vor respecta statutul si hotararile Delegatiei Permanente, nu vor avea nici un fel de probleme", a declarat liderul PNL, Theodor Stolojan.

Mures - UCM vrea liste comune cu UDMR

Consiliul Reprezentantilor filialei Mures a Uniunii Civice a Maghiarilor din Romania a cerut conducerii gruparii sa poarte negocieri cu UDMR in vederea participarii la alegerile parlamentare pe liste comune, informeaza Rompres. UCMR Mures a stabilit si o a doua varianta - civicii sa se uneasca intr-un partid politic de reprezentare a maghiarilor. Cele doua hotarari vor fi inaintate Congresului UCMR, care va avea loc in august, dupa Universitatea de Vara "Balvanyos", de la Tusnad.

PSD Mures - Posibila alianta cu PUNR lui Chelaru

Presedintele executiv al PSD Mures, Cristian Radu Georgescu, a declarat ieri ca organizatia exclude ideea oricarei fuziuni cu PUNR, condus de Mircea Chelaru, dar este deschisa unei aliante in perspectiva alegerilor generale, informeaza Mediafax. Georgescu a precizat ca PSD si PUNR au avut o foarte buna colaborare inaintea alegerilor locale, in mai multe localitati din judetul Mures, precum si in municipiul Targu-Mures, unde ambele formatiuni au facut parte din "grupul de sprijin Dorin Florea", fiind chiar initiatoarele acestuia.

Postelectorale - O noua demisie din PD

Presedintele organizatiei PD din municipiul Campulung Moldovenesc, medicul Alexandru Paziuc, a demisionat din functie si din partid, fiind al treilea presedinte inlocuit dupa alegerile locale, dupa cei din Falticeni si Gura Humorului, informeaza Mediafax. Vicepresedintele PD Suceava, Brandusel Nichitean, a subliniat ca lui Paziuc nu i s-a reprosat rezultatul obtinut de PD in alegerile locale in municipiul Campulung Moldovenesc intrucat organizatia a castigat doua mandate de consilier local si a avut reprezentant in turul doi pentru alegerea primarului, precizand ca acesta a demisionat "din motive personale".

Acord - Noi ministri depun maine juramantu

l Cei cinci noi ministri vor depune juramantul maine dimineata, in fata presedintelui Ion Iliescu, acesta fiind de acord cu propunerile facute de premierul Adrian Nastase, a declarat ieri pentru Mediafax consilierul prezidential Corina Cretu. Este vorba despre Dan Mircea Popescu (Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale), Petre Daea (Ministerul Agriculturii), Adriana Ticau (Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor), Gheorghe Emacu (ministru-delegat la Ministerul Administratiei si Internelor) si Bogdan Niculescu Duvaz (ministru-delegat pentru relatia cu sindicatele). Cei cinci au fost nominalizati pentru aceste functii la sedinta de sambata a conducerii PSD. (Monica Iordache)
×
Subiecte în articol: politic psd