x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 15 septembrie 2005

POLITIC/Stirile zilei - 15 septembrie 2005

15 Sep 2004   •   00:00

PNA - Deputatii l-au ascultat pe Iliescu

Deputatii au modificat ieri, la cererea sefului statului, o serie de prevederi privind activitatea Parchetului National Anticoruptie, cuprinse in ordonanta de urgenta anticoruptie. Ion Iliescu ceruse Parlamentului reexaminarea legii de aprobare a ordonantei intrucat forul legislativ redusese salariile politistilor detasati la PNA, masura considerata "negativa" de catre seful statului. (Camelia Ionescu)

Camera - Disputa pe o instanta militara

Deputatii PNL, PD si cei ai UDMR s-au pronuntat ieri impotriva infiintarii unei sectii militare pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, proiectul de lege care cuprindea aceasta prevedere fiind retrimis la comisia de specialitate. Deputatul PD Paula Ivanescu a sustinut eliminarea acestei prevederi deoarece transforma legea intr-una "profund comunista" si vine in contradictie cu scopului ei declarat: diminuarea rolului justitiei militare. Deputatul PSD Cornel Badoiu a spus insa ca instantele militare sunt necesare pentru ca Romania sa se alinieze la standardele internationale. "Vrand nevrand trebuie sa inghititi galusca", le-a spus el colegilor parlamentari.

Un nou proces - Meir vs Radu F. Alexandru

Consilierul pe probleme de politica externa al presedintelui PRM, Nati Meir, a fost convocat ieri de catre procurorii Parchetului General intr-o noua cauza, in care s-ar putea confrunta din nou cu senatorul liberal Radu F. Alexandru (foto). Nati Meir spune ca in acest dosar senatorul PNL este "inculpat" in urma unor afirmatii calomnioase la adresa sa. El i-a cerut liberalului daune morale de 7 milioane de dolari. (Dana Piciu)

Aniversare - 140 de ani de bicameralism

Astazi se sarbatoresc 140 de ani de la instituirea sistemului bicameral in Romania, ocazie cu care va fi prezentat noul sediu al Senatului din Palatul Parlamentului. Totodata, se va lansa volumul "Istoria Senatului Romaniei", prima monografie de acest fel din Romania. Lucrarea, editata de Monitorul Oficial, este structurata in doua parti. In prima parte este abordata evolutia istorica a institutiei Senatului, iar partea a doua contine documente privind sistemul constitutional, regimul electoral, dar si o prezentare a presedintilor institutiei de la infiintare si pana azi. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic