x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 16 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 16 iulie 2004

16 Iul 2004   •   00:00

Vizita in SUA - Nastase se va intalni cu Bush

Premierul Adrian Nastase va efectua incepand de duminica o vizita de cinci zile in Statele Unite. In cadrul acestei vizite, seful Executivului roman va tine un discurs la ONU, va merge la Casa Alba, unde se va intalni cu presedintele american George W. Bush si va fi prezent la inaugurarea Biroului de corespondenti al postului Radio Romania Actualitati de la Washington. Premierul Adrian Nastase va fi insotit in SUA de ministrii Mircea Geoana, Mihai Tanasescu, si Ioan Mircea Pascu.

Gorj - Contestarea CJ, respinsa

O instanta a Judecatoriei Targu-Jiu a respins ieri contestatia depusa de PNL si PD cu privire la sedinta de constituire a Consiliului Judetean Gorj, decizia putand fi atacata cu recurs, informeaza Mediafax. Cele doua formatiuni politice au contestat sedinta respectiva pe motiv ca cei patru consilieri liberali fusesera exclusi din partid si, in consecinta, nu isi puteau exercita votul la constituirea Consiliului. Liderul PD Gorj, Pantelimon Manta, a fost cel care a pledat pentru cauza aflata pe rol, el solicitand un nou termen pentru judecarea dosarului. Cererea i-a fost insa respinsa.

Decizie - PUNR va fuziona cu PNG

PUNR a contactat si a pus in opera varianta de fuziune cu PNG, a declarat ieri presedintele PUNR, Mircea Chelaru. "Noul partid pastreaza denumirea de PNG, dar preia de la PUNR sigla - harta cu Vatra Romaneasca - si doctrina national-democrata a partidului", a spus Chelaru. El a precizat ca in cadrul partidului va detine functia de presedinte executiv, la propunerea presedintelui PNG, Gigi Becali. In legatura cu demisia din PNG a consilierului politic Dan Pavel, Chelaru a spus ca aceasta informatie nu se confirma. (Carmen Vintila)

Pol - PNTCD vrea fuziune cu AP

Taranistul Gheorghe Ciuhandu a facut un apel pentru unificarea partidelor care se revendica a fi crestin-democrate sau populare. El s-a gandit la Actiunea Populara, la URR si la Partidul Crestin-Democrat. Ciuhandu vrea ca partidele amintite sa fuzioneze cu PNTCD si sa intre, practic, sub conducerea lui daca va fi ales. Oferta lui Ciuhandu catre cei invitati la fuziune, consta printre altele intr-o cota procentuala electorala mai mare decat a tuturor, cumulata, si recunoasterea de care se bucura PNTCD in plan international. (Carmen Vintila)
EDITIA a II-a

Bacau - Stavarache ramane primar

Primarul umanist al Bacaului, Romeo Stavarache, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca isi va duce la capat mandatul si a prezentat situatia contabila cu sumele de bani cheltuite si ramase in vistieria primariei. "Cand am venit aici nu voiam sa plec a doua zi. Raman primar si duc mandatul pana la sfarsit si fac tot posibilul ca bacauanii sa nu sufere. Bacauanii trebuie sa stie ca s-a cheltuit si angajat bugetul pe ani inainte, cu cheltuieli care nu au trecut prin Consiliul Local. Nu ma plang, dar trebuie sa se stie situatia. Nu sunt las si nici incompetent. Incompetenti au fost cei care au cheltuit aceste sume din bugete care nu au fost aprobate", a declarat Stavarache.
×
Subiecte în articol: politic